Uğur'dan Sbs Öncesi İzmir Gezisi - Son Dakika
Yerel

Uğur'dan Sbs Öncesi İzmir Gezisi

Uğur\'dan Sbs Öncesi İzmir Gezisi

Nazilli Uğur Dershanesi, ortaokul öğrencilerine yönelik yaklaşan SBS öncesi sınav stresinden uzaklaşmak ve 2012-2013 eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atmak için İzmir'e gezi düzenledi.

31.05.2013 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Uğur Dershanesi, ortaokul öğrencilerine yönelik yaklaşan SBS öncesi sınav stresinden uzaklaşmak ve 2012-2013 eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atmak için İzmir'e gezi düzenledi.

Sümer Park Lara Restaurant'ta keyifli bir kahvaltı yapılmasının ardından gezinin ilk durağı olan Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni ziyaret eden öğrenciler dünyanın dört bir yerinden gelen 1920'li yıllardan kalma oyuncakları merakla inceledi. Gezi boyunca öğrencilerle beraber olan Nazilli Uğur Dershanesi kurucularından Ramazan Ererişkin, günümüzde öğrencilerin gerek sınav heyecanı gerekse teknolojinin üstünlüğü nedeniyle oyuna ayırabilecekleri zamanlarının kalmadığını belirterek; "Böyle bir etkinlik düzenleyerek bir gün de olsa öğrencilerimizi sınav heyecanından uzak tutmaya çalıştık" dedi.

Oyuncak Müzesi ziyaretinin ardından Bornova Forum'a geçen öğrenciler öğle yemeği yediler. Öğle yemeğinin ardından Bahçeşehir Bilim ve Teknoloji Müzesi'ni ziyaret ederek birçok deneyi uygulama imkanı bulan öğrenciler fen ve teknoloji dersi ile ilgili bilgileri yaşayarak öğrenmiş oldu. Nazilli Uğur Dershanesi fen ve teknoloji öğretmeni Kaan Başarır ise fen ve teknoloji dersinde öğrencilerin deney yöntemi ile bilgilerinin daha kalıcı olacağını vurguladı. Bilim Müzesi'nin ardından öğrenciler gezinin son bölümü olan Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na geçti. Bin 300 hayvana ev sahipliği yapan doğal yaşam parkında öğrenciler hayvanları doğal ortamlarında gözlemleyebilme imkanı buldu. Nazilli Uğur Dershanesi rehber öğretmeni Ali Özülker, sadece televizyonlarda görebilme imkanı buldukları hayvanları doğal ortamlarında da görebilmenin öğrenciler üzerinde heyecan yarattığını belirtti.

Doğal Yaşam Parkını ziyaret eden öğrenciler akşam dönüşte geleneksel bir lezzet olan çöpşişi Ortaklar'da yeme imkanı da buldu. Gezinin sonunda aileleri ile buluşan öğrenciler gezi boyunca yaşadıkları heyecanı aileleri ile paylaştı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uğur'dan Sbs Öncesi İzmir Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement