"Uludağ Bursa'dan Yönetilsin" İmza Kampanyası - Son Dakika
Yerel

"Uludağ Bursa'dan Yönetilsin" İmza Kampanyası

Bursa Kültür ve Sanat Derneği tarafından "Uludağ Bursa'dan yönetilsin" temasıyla başlatılan kampanyada toplanan imzalar, ilgili kişi ve kurumlara iletilmek üzere Bursa Kent Konseyi'ne teslim edildi.

12.01.2012 12:40

Bursa Kültür ve Sanat Derneği tarafından "Uludağ Bursa'dan yönetilsin" temasıyla başlatılan kampanyada toplanan imzalar, ilgili kişi ve kurumlara iletilmek üzere Bursa Kent Konseyi'ne teslim edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek üyesi tiyatro sanatçıları, Uludağ'daki yönetim karmaşasının sona ermesi ve tüm yetkilerin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi için "Uludağ Bursa'dan yönetilsin" konulu imza kampanyası başlattı.

Kampanyada toplanan imzalar, Kent Konseyi'ne teslim edilirken, Bursa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Arda Mat, çok sayıda imza topladıklarını ve vatandaşların bu desteğinin kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Bursa'nın yanı sıra şehir ve yurt dışından yüzlerce imza topladıklarını dile getiren Mat, birebir ya da farklı iletişim araçlarıyla kampanyaya katkı veren herkese teşekkür etti.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala da Türkiye'nin en önemli kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ'ın, Bursa sınırları içinde bulunduğunu ve en önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti.

Uludağ'ın en iyi şekilde yönetilebilmesi için her türlü aksaklığın giderilmesi gerektiğini dile getiren Pala, şunları kaydetti:

"Uludağ'ın Bursa'dan yönetilmesi noktasında yıllardır tartışmalar sürüyor. Bursalıların da bu süre içinde talepleri oluşmuştur. Yıllardır biriken sorunların hızlıca giderilmesi için oluşan genel kanaat, Uludağ'ın Bursa'dan yönetilmesi yönündedir. Bursa Kent Konseyi katılımcısı Bursa Kültür ve Sanat Derneğinin kampanyasında, yüzlerce sembolik imza toplandı. İmzalar, Bursa Kent Konseyi başkanlığına teslim edildi. Kent Konseyi-katılımcı dernek işbirliği çerçevesinde bizler de imzaları, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlıka, Bursa milletvekillerine ve özellikle Orman ve Su İşleri Bakanlığına gönderiyoruz."

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Uludağ Bursa'dan Yönetilsin' İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement