Kayısı İşletmeleri Derneği (MAKİD) Başkanı Rahmi Semiz, dünyaca ünlü Malatya kayısısının hak ettiğini alması ve 350 milyon dolarlık yıllık ihracat gelirinin 1 milyar dolara ulaşabilmesi için Ulusal Kayısı Konseyi'nin kurulmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.
Semiz, yaptığı açıklamada, kuru kayısı için konulmuş olan standartlardaki yanlışlıklar nedeni ile iç pazarda yaşanan sorunları, "Malatya ortak görüşü" oluşturarak çözdüklerini düşündüğünü bildirdi.
Malatya'nın üretim gücü, Kayısı Vakfı, Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Meyvecilik Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, bilim adamları, tüccarlar ve Kayısı Akreditasyon Merkezi ile kayısıda ihracat hedefinin 1 milyar dolar olarak belirlendiğine işaret eden Semiz, bunun için sorunların da çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.
Bu hedefe hızla gidebilmek için tüm aktörleri bir çatı altında toplayacak, Ulusal Kayısı Konseyi'nin de bir an önce kurulması gerektiğini ifade eden Semiz, şunları kaydetti:
"Çünkü, kayısı için herkes bir şey söylüyor, ama herkesin konuştuğu bir yerde kalıyor. Bundan da en büyük zararı kayısı üreticilerimiz ve Malatya'mız görüyor. Dünyaca ünlü Malatya kayısısının hak ettiğini alması ve bugün kayısıdan elde ettiğimiz 350 milyon dolar gelirin en kısa zamanda 1 milyar dolara ulaşabilmesi için Ulusal Kayısı Konseyi'nin kurulup aktif olarak çalışmasına ihtiyaç vardır. Ülkemizde kayısı sektöründe görev alan üretici, tüccar, ihracatçı, tarım teşkilatı, üniversiteler, araştırma kuruluşları ve ilgili tüm kurumların temsil edileceği konseyin kurulmasında yardımı olacak herkesin desteğini bekliyorum."
- MALATYA
Son Dakika › Yerel › Ulusal Kayısı Konseyi Kurulması Talebi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?