Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

17.02.2015 14:06

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Bitlis'te protesto edildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Bitlis'te protesto edildi.

Bitlis Belediyesinde çalışan kadın personeller, Aslan'ın öldürülmesini protesto için belediye önünde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Belediye Başkan Yardımcısı Nevin Daşdemir Dağkıran, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, geçtiğimiz günlerde bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüz girişimine uğramasının ardından şoför ve iki yakınının yardımıyla vahşice katledildiğini hatırlattı.

Bu katliamla, ülkede sayısı yılda 300'e yaklaşan kadın cinayetlerine birinin daha eklendiğini belirten Daşdemir, şöyle konuştu:

"2013 yılında 231, 2014 yılında 295, 2015'in ilk ayında 37 kadının erkekler tarafından katledilmesi, kadınların en temel insan hakkı olan, yaşam hakkının korunamadığını bize göstermektedir. Katillere tahrik, iyi hal gibi gerekçelerle en düşük cezalar verilmiş, tüm ölümlerde kadınlar suçlanmış, diğer kadınlara da bir biçimiyle gözdağı verilmek istenmiştir. Tecavüze uğrayan kadınların sayısı ise net olarak bilinmemektedir. Çünkü çoğu kadın korkusundan şikayette bulunamamaktadır. Tacizse kadın suçlanacağı için şikayet konusu bile edilememektedir."

Belediyede çalışan kadınlar olarak, dünyanın neresinde olursa olsun, kadın kırımına karşı gelişen tüm mücadeleleri sahiplendiklerini ifade eden Dağkıran, Özgecan şahsında katledilen tüm kadınların anıları önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti.

Dağkıran, "Erkek egemen sistemle mücadeleye her alanda devam edeceğimizi ve erkek egemen sistemden hesap soracağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika


Advertisement