Kilis'te Kütüphaneler Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kilis'te Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Kilis\'te Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde, Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

03.04.2014 11:19  Güncelleme: 11:25

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde 'Kütüphaneler Haftası' çeşitli etkinliklerle kutlandı.

7 Aralık Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Kütüphaneler Haftası sebebiyle 'Kitap Medeniyetinden Tablolar, Ali Emiri Efendi, Muallim Rıfat Bilge' konulu konferans düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek katıldı.

Konferansta öncelikle Kütüphaneci Neslihan Mert tarafından Üniversite Kütüphanesi hakkında bilgiler verildi. Ardından söz alan Dursun Gürlek, bilgi birikimini ve kitap okuma alışkanlığını nasıl kazandığını izleyicilerle paylaştı. Gürlek, Ali Emiri Efendi ve Muallim Rıfat Bilgeden 'ayaklı kütüphaneler' diye bahsederken öğrencilere Türk edebiyatını özellikle Mehmet Akif'i, Necip Fazıl'ı ve Cemil Meriç'i iyi okumaları nasihatinde bulundu.

Gürlek, konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

"Tarihi eserler bırakan şahsiyetlerin iki ömrü vardır. Bunlardan birincisi normal dünya hayatıdır. İkincisi ise bu şahsiyetlerin bıraktığı eserlerdir. Bu eserler yaşadıkça, eser sahipleri de bu eserler var olduğu sürece kıyamete kadar yaşayacaklardır."

Konferans sonunda Dursun Gürlek'e Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer tarafından plaket verildi.

Program, üniversitenin öğretim elemanları, idari personeli ve öğrencileri içerisinde en çok kitap okuyan kişilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Öğretim elemanları içerisinde en çok okuyan Arş. Gör. Ebru Külekçi'ye Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Türer tarafından, idari personel içerisinde en çok okuyan Bilal Karahan'a İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat tarafından ve öğrenciler içerisinde en çok okuyan Öznur Ortataşçı'ya Dursun Gürlek tarafından kitap ve çeşitli hediyeler verildi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilis'te Kütüphaneler Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement