Ünye'de Atlar Altın Kemer İçin Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Atlar Altın Kemer İçin Yarıştı

Ünye\'de Atlar Altın Kemer İçin Yarıştı

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları'nın 6'ncısı gerçekleşti.8 kategoride yapılan yarışlarda dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül dağıtıldı.

23.09.2012 12:06

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları'nın 6'ncısı gerçekleşti. 8 kategoride yapılan yarışlarda dereceye girenlere toplam 30 bin TL ödül dağıtıldı.

Ünye Belediyesi 6. Rahvan At Yarışları Günpınarı Köyü Binicilik Tesisleri'nde yapıldı. 8 kategoride gerçekleşen yarışları Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Belde Belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti başkanları ile çok sayıda at yarışı severler izledi.

At yarışları, Baş, Baş altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Tay üstü, Tay, Minik ve Dörtnala kategorilerinde yapıldı.

AT YARIŞLARI ATA SPORUMUZDUR

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, 3 kez üst üste birinci olan ata altın kemer hediye edileceğini ifade ederek, " Türkiye'nin Kırkpınar'ı varsa Ünye'nin Günpınarı var. Sporun her türlüsüne destek veriyoruz. Amatör sporlara destek olmak ve gençlerimizi geleceğe hazırlamayı

sorumluluklarımız arasında kabul ediyoruz. Bunun dışında geleneksel sporlarımız olan at yarışları ve güreşlerimizle ilgili de öteden beri desteğimiz devam etmektedir. At yarışlarımız ve at sevgisi atadan bize gelen önemli bir sporumuzdur. Bugün 6'ncısını düzenlediğimiz Rahvan At Yarışlarında Belediye Başkanlığı Kupasında üç yıl üst üste birinci gelen atımıza altın kemer hediye edeceğiz" dedi.

Büyük çekişme ve heyecana sahne olan yarışların sonunda Baş yarışları birincisine 10 bin lira, Baş altı 7 bin lira, Büyük Orta 5 bin lira, Küçük Orta 3 bin lira, Deste 2 bin lira, Tay üstü bin lira, Tay 750 lira, Minik Tay 500 lira ve Dörtnala da bin olmak üzere toplam 30 bin TL ödül dağıtıldı.

Ünye Belediyesi 6'ncı Rahvan At Yarışları'nda son koşu Başkanlık Kupası için yapıldı. Üç kez üst üste başkanlık kupasında birinci gelen yarışmacıya altın kemer hediye edileceği yarışmada Ankara'dan katılan Murat Kölemenoğlu birinci, Terme'den Ali Akbaş ikinci ve Çarşamba'dan yarışa katılan Turgay Akçagöz üçüncü oldu.

Rahvan At Yarışları 4 nal kategorisinde yarışan İbrahim Aydın (36) attan düşerek hastanelik oldu.

Yarışmanın 2. turunda protokol önüne gelindiğinde yarışmayı birinci olarak sürdüren joker İbrahim Aydın, bir anda attan düşerek yuvarlanmaya başladı. Geriden gelen atlar nedeniyle ezilme tehlikesi geçiren talihsiz yarışmacı,

pistin dışına çıkarılarak sağlık ekiplerince müdahale edildi. Ambulansla Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İbrahim Aydın'ın önemli bir sağlık sorununun bulunmadığı ve ayakta yapılan tedavinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Atlar Altın Kemer İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement