Ünye RAM'dan Büyük Başarı - Son Dakika
Yerel

Ünye RAM'dan Büyük Başarı

Ünye RAM\'dan Büyük Başarı

Tüm Türkiye içerisinde faaliyet gösteren 218 RAM içerisinden sadece Ünye RAM Eurodesk temas noktası olarak büyük bir başarıya imza attı.

09.05.2013 10:28  Güncelleme: 10:53

Gençlere ve gençlerle çalışan herkese Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi veren Eurodesk ağına, tüm Türkiye içerisinde faaliyet gösteren 218 Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM) içerisinden sadece Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Eurodesk temas noktası olarak büyük bir başarıya imza attı.

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na bağlı olarak Türkiye'de 102 nokta ile hizmet veren Eurodesk ağı, yeni açılan başvuru döneminde 40 yeni Eurodesk temas noktasının başvurusunu kabul ederek Eurodesk temas noktalarının sayısını 142 ye çıkardı. Türkiye'de Eurodesk temas noktası bulunmayan çok az sayıda illerden biri olan Ordu'da, Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Ordu Belediyesi ile birlikte AB bakanlığı tarafından akredite edilerek ilin ilk temas noktaları olmayı başardı. Böylece Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 218 Rehberlik ve Araştırma Merkezleri içinde Eurodesk temas noktası olmayı başaran tek Rehberlik ve Araştırma Merkezi oldu.

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Ünye Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Nedim Demircan, Eurodesk temas noktası olarak çok önemli bir başarı kazanıldığını ifade ederek,

"Gençlere vereceğimiz hizmet ile onların AB fırsatlarından daha fazla yararlanmalarını sağlayacağız" dedi.

Eurodesk Temas Kişisi Hakan Acar ise gençlerin AB fırsatları ve gençlik projeleri ile ilgili tüm sorularını telefon, mail veya yüz yüze danışarak sorabileceklerini belirtti. Eurodesk hizmetleri hakkında da bilgiler veren Acar, "Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle), soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, gençlik programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması konusunda faaliyetleri bulunmaktadır" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye RAM'dan Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement