Ünyeli İmamlardan Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Ünyeli İmamlardan Örnek Davranış

Ünyeli İmamlardan Örnek Davranış

Ünye'ye bağlı Ataköy'de görev yapan imam-hatipler bir araya gelerek köylerinde rahatsız olan, evlerinden dışarıya çıkamayan yaşlı hastaları ziyaret ettiler.

27.02.2013 10:00

Ünye'ye bağlı Ataköy'de görev yapan imam-hatipler bir araya gelerek köylerinde rahatsız olan, evlerinden dışarıya çıkamayan yaşlı hastaları ziyaret ettiler.

Ziyarete Ataköy Merkez Camii İmamı Ömer Sencar, Sanioğlu Camii İmamı Faruk Ateş, Aşağı Zembek Camii İmamı Mustafa Çubuk, Saklı Camii İmamı Habib Gencay ve ihtiyar heyeti üyesi Ali Karagöz katıldı.

İlk ziyaret Emine Yamak'ın (94) evine yapıldı. Ziyaretten dolayı oldukça memnun olan Emine Yamak, kendisine yaşı sorulduğunda, "Atatürk'ün Samsun'a çıktığında ben doğmuşum, siz hesabını yapın" dedi.

Sonraki durak Ayşe Sencar'ın (95) eviydi. Yılların koca çınarı Ayşe Sencar'ın ardından onun kardeşi olan ve üç aydır yatağa bağlı hayatını devam ettiren Zekiye Sencar (93) ziyaret edildi.

Duygu dolu anlardan sonra, konuşamayan ve ziyarete gelenleri tanımakta zorlanan Mustafa Mutlu'yu (96)

ziyaret eden köy imamları, daha sonra aynı mahallede oturan ve yaşamını tekerlekli iskemlede devam ettiren, iki çocuğu da özürlü olan Hasan Erdoğan'ı (57) ziyaret ettiler. Günün son ziyareti ise aylardır rahatsız olan Rabia Yıldırım'a (86) gerçekleştirildi. Duygu yüklü geçen gün dua ve dileklerle son buldu.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan imam- hatip Faruk Ateş, "İmam sadece camide bekleyen değil, komşusunun ve cemaatinin yanında olmalı, neşeli gününde, üzüntülü gününde birlikte olmalı. Bizler yaşlı ve hastalarımızı ziyaret ederek onların gönlünü ve hayır-duasını alıyoruz. Bu gün saygı göstermezseniz yarın saygı göremezsiniz. Bir millet yaşlılarına saygı göstermekle değer bulur. Bizleri bu ziyaretlerde yalnız bırakmayan ihtiyar heyeti üyelerimize, Ali Karagöz kardeşimize, bizlerden desteğini esirgemeyen muhtarımız İsmet Keskin beye de ve imam arkadaşlarımızın duyarlılığına teşekkür ediyoruz" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünyeli İmamlardan Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement