Ürolojik Hastalıklarla İlgili Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ürolojik Hastalıklarla İlgili Bilgilendirme Toplantısı

Ürolojik Hastalıklarla İlgili Bilgilendirme Toplantısı

Antalya’nın Manavgat ilçe Belediyesi ile Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısında Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alim Koşar, "Her Yönüyle Ürolojik Hastalıklar" konusunda bilgiler verdi.

01.03.2014 10:29

Antalya'nın Manavgat ilçe Belediyesi ile Medical Park Antalya Hastane Kompleksi işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısında Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alim Koşar, "Her Yönüyle Ürolojik Hastalıklar" konusunda bilgiler verdi.

Bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapan Manavgat Belediyesi, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Doktoru Prof. Dr. Alim Koşar'ı Manavgat halkıyla bir araya getirdi. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Koşar, prostat hastalıkları, böbrek ve taş hastalığı, mesane ve böbrek tümörlerinin yanı sıra idrar kaçırma hakkında katılımcıları aydınlattı.

Rahatsızlıklarda doğru tedavinin nasıl seçileceği konusunda bilgi veren Prof.Dr. Koşar, "Her tedavinin etkinliği, faydaları ve riski düşünülmesi gerektiği gibi hastanın beklentileri de göz önüne alınmalıdır" dedi.

KLASİK CERRAHİ YÖNTEMLERİ TERKEDİLDİ

Prof. Dr. Koşar böbrek taşlarının tedavisi ile ilgili olarak, "Günümüzde klasik cerrahi yöntemler hemen hemen terkedilmiştir. Bugün kırılamayan taşlar için farklı cerrahi tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Bunlardan biri de RIRC dediğimiz retrograd intrarenal cerrahidir. Bu cerrahi yöntemde hastaya hiçbir kesi yapmadan bükülebilir üreterorenoskopla üretradan girilerek böbreğe kadar ulaşılabilmekte ve böbrekteki taşlar lazer taş kırıcı ile tedavi edilebilmektedir. Bu yöntem hem hastanın cerrahi riskini azaltmakta hem de anestezistin işini kolaylaştırmaktadır" diye konuştu.

Prof. Dr. Alim Koşar, toplantının sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ürolojik Hastalıklarla İlgili Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement