Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, " Uşak'ta Doğa Turizminin" geliştirilmesi amacıyla yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiği bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, dünyadaki turizm pastasının bir trilyon dolara yaklaştığını ifade ederek ülkelerin bu pastadan daha fazla pay almak için birbiriyle yarıştığını söyledi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya; Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Aydın, yaptığı sunumda kentin doğa turizmi için güçlü ve zayıf yönlerini anlattı. Ulubey Kanyonları Taşyaran Vadisi, Murat Dağı, Burkaz Dağı Aşağı Karacahisar kayalıkları ve Çokrağan Mağarası'nın doğa turizmi için ideal olduğunu belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu ise Ulubey Kanyonları'nın tabiat parkı ilan edilmesi ile ilgili çalışmalara değindi.
Doğal varlıkların korunması ve tanıtımının önemine vurgu yapan Vali Mehmet Ufuk Erden ise açılış konuşmasında Ulubey Kanyonları'nın Mili Park statüsüne alınmasını arzu ettiklerini anlattı. Dünyadaki turizm pastasının bir trilyon doları aştığını da anlatan Vali Erden, "Tüm dünya ülkeleri, bölgeler ve iller bu pastadan daha fazla pay almak için yarış yapıyor. Doğanın korunması, kültürel ve tarihi varlıklar bu yarışta önemli avantajlar arasında yer alıyor. Ülkemiz ve ilimiz önemli doğal, kültürel ve tarihi zenginliklere sahip. İlimizin doğal kaynaklarını korumak, kollamak ve doğa turizmini geliştirmek için yapmamız gereken çalışmalar var. Ulubey Kanyonları etkileyici bir güzelliğe sahip. Kanyonların doğa turizmine kazandırılması ekonomik canlılığı da arttıracaktır. Bunun için yürütülen tabiat parkı çalışmaları var. Ancak biz daha farklı bir statü, coğrafi işaret ve milli park statüsüne alınmasını arzu ediyoruz. Çalıştayın doğa turizminin gelişmesine, varlıkların korunmasına ve farkındalık oluşturulmasına katkı sunacağını umut ediyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından yapılan sunumlarda doğa turizmi için ilin güçlü yönleri anlatılırken Gediz ve Menderes Havzalarının katı ve sıvı atıklarla kirletilmesi ise zayıf yön olarak ele alındı. Sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi, dağ bisikletçiliği, doğa yürüyüş parkurları, endemik türlerin tespiti ve tanıtımı gibi alanlar ise güçlü alanlar olarak belirlendi. - UŞAK
Son Dakika › Yerel › Uşak'ta Doğu Turizmini Geliştirme Çalışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?