Uşak merkez Bozkuş Ortaokulu öğretmenleri "Kıyafet Kermesi" etkinliği düzenledi. Öğretmenler, elde edilen gelirle okullarını baştan aşağı tadilat ederek daha verimli eğitim sunmayı amaçlıyor.
Uşak Bozkuş Köyü içerisinde bulunan Bozkuş Ortaokulunda öğretmenler bir ilke imza atarak, "Kıyafet Kermesi" projesi hazırladı. Projeyi hayata geçiren öğretmenler, eski yapıya ve boyaya sahip olan okullarını baştan aşağı tadilat yaparak, daha verimli eğitim sunmayı amaçlıyor.
Projeyle ilgili bilgiler veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Çalışkan, öğrencilerinin okula eğlenerek ve isteyerek gelebileceği bir ortam oluşturmak istediklerini belirtti. Çalışkan, düzenlemiş oldukları "Kıyafet Kermesi" etkinliğinde kıyafetlerin tamamen eski olmayan, kullanılmamış ürünlerin olduğuna da dikkat çekti.
"OKULUMUZU DAHA RENKLİ HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Okullarının fiziki görünümü olarak çok daha öncelerden yapılmış ve eskimiş bir boyası olduğunu dile getiren Çalışkan, "Okulumuz görüntü olarak çok iç açıcı bir renkte değil. Amacımız, okulumuzu daha renkli daha eğlenceli çocukların eğlenerek ve isteyerek gelebileceği bir ortam oluşturmaktır. Bunun için okulumuzu baştan aşağıya boyamak, içini dışını yöresel figürlerle okulumuzu süsleyerek, eğitim ve öğretimi daha verimli, daha kaliteli hale getirmeye çalışıyoruz. Okulumuzu sadece boyamak içinde bu etkinliğimi gerçekleştirmiyoruz. Okulumuzun örneğin sıra vb. gibi diğer araç gereçlerini de yeniden dizayn ederek, yeni bir görüntüye kavuşturmak istiyoruz. Okulumuzda 2 tane kermes gerçekleştirdik. Bu iki kermesten bin, bin 500 lira arası gelir elde ettik. Bunun dışında öğretmen arkadaşlarımızın da taahhüt ettiği miktarlar var. Okulumuz da şu an da 16 tane öğretmenimiz var. Öğretmen arkadaşlarımız daha önceden alıp kullanamadığı, asla eski olmayan, kullanılmış olmayan, kıyafet, aksesuar, ev eşyası gibi malzemeleri okulumuza getirdiler. Bizlerde 30-40 lira olan bu eşyaları değerlerinde değil, kıyafetlerinde öğrencilere katkısı olsun, öğrencilerimizde yararlansın diye 1 lira ila 6 lira arasında değişen fiyatlarla öğrencilerimizin hizmetine sunduk" dedi.
"OKULUMUZDA FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ"
Şehir okullarından farklı, köy okulu olması nedeniyle biraz daha maddi anlamda düşük bir gelirleri olduğunu ifade eden Okul Müdürü Enver Çakır, "Bizlerde bu açığı kapatmak anlamıyla, kermesler düzenleyerek, çevre gönüllülerine başvurarak okulumuzda bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Sınıf içerisinde de klasik bir sınıftan ziyade öğrenmeyi, dikkati toplayıcı ve motive edici değişik bir yapıya gitmek yönünde bir karar aldık. Bu proje, tam anlamıyla bizim hedeflerimize ulaşabileceğine inanıyoruz. Görüştüğümüz kişiler, hocam bizler destek oluruz dediler. Kullanılmayan eşyalar, bir takım aksesuarlar, bir takım kişilerin vermiş olduğu malzemeler öğrencilerin ve velilerin yararlanabileceği şekilde olanlar gerçek değerlerinin altında verilerek, israf olması önlendi. Kişilere de kullanması için fayda sağlar diyerekten satışa sunuldu. Biz bunun bu kadar olacağını düşünmüyorduk, bu da bizim için bir başlangıç oldu" dedi. - UŞAK
Son Dakika › Yerel › Uşak'ta Köy Öğretmenleri Göz Doldurdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?