Üzüm Rekolte Tahmini - Son Dakika
Yerel

Üzüm Rekolte Tahmini

Üzüm Rekolte Tahmini

İzmir ve Manisa ticaret borsası, üzümde kalite ve pazar istikrarı istedi.

22.08.2014 13:55

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ve Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, duyurdukları tahmini rekolteye ilişkin Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman'ın itirazına ortak açıklama ile karşılık verdi.

Rekolte tahmini çalışmasında fiyat üzerinden spekülatif söylemler başlatmanın, milli gelir kaybı ve bir sonraki seneye devreden stok riski anlamına geldiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer aldı:

"Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanlığı özetle, kuru üzümde rekolte tahmin çalışmalarının piyasayı yanlış yönlendirdiğini, fiyatların bu yüzden düştüğünü ve çiftçinin zarar ettiğini ileri sürmekte ve sorumsuzca kurumlarımızı suçlamaktadır. Yapılan çalışma, adı üstünde "rekolte tahminidir", iklimsel değişimler, hastalık ve zararlılar nedeniyle olağanüstü yıllarda bir miktar sapma gayet normaldir. Rekolte az da olsa, çok da olsa artan pazarlama deneyimimiz ile üzümümüz pazarlanabilmektedir. Ortak meselemiz artık tonaj tartışmaları değil kalite ve pazar istikrarı olmalıdır. Rekolte tahmin çalışmalarının üretici aleyhine bir sonuç çıkarma kaygısı yoktur."

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, basın toplantısında, rekolte tahmininin gerçek hasadı yansıtmadığını savunmuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üzüm Rekolte Tahmini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement