Uzunbay'a Ballıkuyu'da Coşkulu Karşılama - Son Dakika
Yerel

Uzunbay'a Ballıkuyu'da Coşkulu Karşılama

Uzunbay\'a Ballıkuyu\'da Coşkulu Karşılama

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan aday adayı Sedat Uzunbay, Ballıkuyu'da vatandaşlarla bir araya geldi.

12.09.2013 11:15

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan aday adayı Sedat Uzunbay, Ballıkuyu'da vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği toplantıya Ballıkuyu sakinlerinin yanı sıra Akarcalı, Yeşildere ve Kocakapı Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, farklı mahallelerden gelen çok sayıda muhtar ve partililer katıldı. Uzunbay, büyük bir coşkuyla karşılandığı toplantıda halkın sorularını yanıtladı.

Ballıkuyu'da Zafer'in Kahvesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Uzunbay, sözlerine başkanlık ve belediye meclis üyeliğine aday adayı olan tüm partililerin her birinin kendileri için zenginlik olduğunu ifade ederek başladı. Uzunbay, Ballıkuyu bölgesinin İzmir'in 8500 yıllık tarihi içinde önemli bir tarihsel değeri olduğunu, tarihsel yapıları koruma amaçlı SİT bulunmasından ötürü bölgedeki bu değerin iyi değerlendirilemediğini ifade etti. Uzunbay ayrıca, Konak Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmasındaki en temel çıkış noktasının uzun yıllardır hak ettiği değeri göremediğini düşündüğü mahallelere duyduğu hassasiyet ve sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Kenti birlikte yönetme ve ortak akıl anlayışı ile beraber kentsel projeler üretileceğini, sorunlara yerinde ve birlikte çözüm bulunacağını ifade eden Uzunbay "seçilecek tüm mahalle muhtarlarımız ve belediye meclis üyelerimiz mahallelerimizdeki ve ilçemizdeki sorunlarla yakından ilgili olacak, sorunların çözümünde en kritik görevi üstleneceklerdir. Bu nedenle bir belediye başkanının seçilebilmesi için geçerli olan kriterler, muhtarlarımız ve belediye meclis üyelerimiz için de geçerli olacaktır." diye konuştu.

Toplantıda Kosova-Akarcalı-Yeşildere-Kocakapı-Ballıkuyu mahalleleri kentsel dönüşüm bölgesi planının önemine de değinildi. Kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü ve en doğru bilginin Büyükşehir'den alınabileceğini ifade eden Uzunbay "Kentsel dönüşüme yönelik çalışmalar Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülürken bizim için de Konak'taki ilçe belediyemizin bu bölgede yürüteceği çalışmalar esas olacaktır. Burada oluşturulacak yeni yaşam alanı projesinin takipçisi olacak, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile eşgüdüm ve uyum içinde çalışarak devamlı hizmet üretmeyi planlayacağız. Tüm plan ve proje çalışmalarımız sadece yapısal değil, yaşamsal ve insana yaraşır nitelikte olacaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıya Ballıkuyu, Akarcalı, Yeşildere, Kocakapı, Kadifekale, 19 Mayıs, Süvari, Kosova, Kubilay ve Duatepe mahallelerinin muhtarları da katıldı. Uzunbay, mahalle sakinlerinin taleplerini de tek tek not ederek yapılabilecekler konusunda bilgi verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzunbay'a Ballıkuyu'da Coşkulu Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement