Uzunköprü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Uzunköprü'den Kısa Kısa

Uzunköprü\'den Kısa Kısa

Uzunköprülü çiftçilere 33 bin bağ çubuğu dağıtıldı

26.06.2013 16:41

Uzunköprü'de üzüm yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla çiftçilere 33 bin bağ çubuğu dağıtıldı.

Uzunköprü Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Valiliği, Uzunköprü Kaymakamlığı, Uzunköprü ve Kırcasalih belediyelerinin ortak yürttüğü proje çerçevesinde Uzunköprü Bağcılık Derneği aracılığıyla çiftçilere 33 bin üzüm bağı çubuğunun dağıtıldığı belirtildi.

Bu uygulama ile tarımın gelişmesi, çiftçilerin gelir kaynaklarının arttırılması  ve yemelik üzüm yetiştiriciliğinin teşvik edilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü'nün geçmiş yıllardan bugüne kadar bağcılık kültürüne sahip olduğunu ve bağcılık konusunda hak ettiği düzeye gelmesini sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

-Ambalaj atık kontrolü

Uzunköprü Belediyesince ambalaj atık kontrolünün yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada,  ambalaj atıklarına yönelik lisanslı bir firma ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

Uzunköprü merkezdeki ambalaj atıklarının geri dönüşümünün sağlandığı ifade edilen açıklamada, yönetmelik hükümleri gereği iş yerlerinin, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin yönetim planına uygun olarak, diğer atıklardan ayrı biriktirmek ve belediyenin toplama sistemine bedelsiz vermekle yükümlü olduğu kaydedildi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uzunköprü'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement