Çorum Valisi Başköy Şehit Ailelerine İftar Verdi - Son Dakika
Yerel

Çorum Valisi Başköy Şehit Ailelerine İftar Verdi

Çorum Valisi Başköy Şehit Ailelerine İftar Verdi

Çorum Valisi Sabri Başköy, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verdiği iftarda şehit çocuklarıyla yakından ilgilenerek sohbet etti.

23.07.2013 12:47  Güncelleme: 12:49

Çorum Valisi Sabri Başköy, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verdi.

İftar yemeğine AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Murat Yıldırım, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş,şehit aileleri, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Konuklarını kapıda karşılayan Vali Başköy, şehit çocuklarıyla yakından ilgilenerek sohbet etti.

Yemekte bir konuşma yapan AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, şehitlerin canlarıyla bu millete bir gelecek emanet ettiklerini belirterek, "Parlamento üyeleri olarak şehit yakınları ve gaziler konusunda hemfikiriz hem de birlikte hareket ediyoruz. 12 Temmuz'da çıkarılan yasada gazilere, şehit yakınları ve aileler ile şehitlerimizin geride kalanlarına önemli bir kısım imkanlar sağlamaya çalıştık. Bütün bunlar aslında çok şey değil. Şehit ve gaziler için şehit yakınları için ne kadar güzellikler yapsak azdır. Onların hakkını ödeyemeyiz. Ama biliyoruz ki onların yaptığı fedakarlık meclisin çıkardığı her türlü yasanın sağladığı imkandan daha büyük ve daha önemli. Kanlarıyla ve canlarıyla bize bir gelecek emanet ettiler. Bu emaneti bir mukaddes emanet kabul ederek kanımızın son damlasına kadar korumaya kararlıyız" dedi.

Bunu yaparken bu emaneti bırakan şehitleri de unutmayacaklarını dile getiren Uslu, "Şehitlerimiz ne son şehit oldular, nede gazilerimiz son gazi. Çünkü bu milletin mayasında barışı sağlamak adaleti götürmek var. Viyana'da, Mançurya'da, Yemen'de ecdadımız hangi idealler uğuruna toprağa düşmüşse bugünde bizler ve bizden sonra gelecekler bu mukaddes topraklar için, bu mukaddes değerler için bayrak için yine kanımızın son damlasına kadar canımızı vermeye şehitliğe hazırız. Bizim inancımızda, bizim kültürümüzde şehitlik önemli bir mertebedir" diye konuştu.

Vali Sabri Başköy ise, şehitlik makamının peygamberlikten sonra en yüksek makam olduğunu belirterek, vatan, toprak, değerler ve idealler uğrunda gerektiğinde canını verebilmekten daha büyük bir onur ve daha büyük bir mertebe olamayacağını belirtti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Valisi Başköy Şehit Ailelerine İftar Verdi - Son Dakika


Advertisement