Vali Çınar'dan Engellilere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Çınar'dan Engellilere Ziyaret

Vali Çınar\'dan Engellilere Ziyaret

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneğini (ASİBED) ziyaret etti.

02.12.2016 15:59

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Artık Saklanmak İstemiyorum Bitlis Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneğini (ASİBED) ziyaret etti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ASİBED'i ziyaret eden Vali Çınar, engellilerle bir süre sohbet etti. Yeni hizmet yerinin hayırlı olmasını dileyen Vali Çınar, Dernek Başkanı Bayram Tutgaç'tan da bilgi aldı. Engellilikte hayatın belli alanlarında hızına ve yaşam şekline etki eden kısıtlamalar olduğunu ifade eden Vali Çınar, "İyi insan olmak önemlidir. Yoksa biri hızlı koşuyormuş, bir oturuyormuş bunun çok önemi yok. Düşünce anlamındaki engellilik olmasın gerisi önemli değil. İnsanların bakışına, bilincine etki edecek çalışmalar da ayrı bir konu. Birçok farklı işler gelişmişlikle, bilgi ve teknikle alakalıdır. Burada herkese iş düşüyor. En büyük yük belediyelerde. Gezmelerde, duraklarda, otobüslerde, sosyal etkinliklerde, konser, tiyatro ve spor salonlarında engelli arkadaşlarımızla ilgili gerekli tedbirler alınmalı. Onların her türlü sportif, sanatsal, sosyal etkinliklerine zemin hazırlayacak çalışmalar yapılmalı. Tabi her şey topyekun her alanda mükemmel olmuyor. Ancak bir gayret ve iyi niyet gerekiyor. Biz de derneğimize gerekli desteği vereceğiz" dedi.

Dernek Başkanı Tutgaç ise, kış şartlarının Bitlis'te çok çetin geçtiğini ve normal insanlar gibi engellilerin de ciddi sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Tutgaç, "Toplum içerisinde var olma adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Toplumun engelli olmayan kesiminin empati kurarak bize öyle yaklaşmalarını istiyoruz. Ne rampa sorunu, ne toplumda engelli sorunu kalacak. Bizim tek sorunumuz onların yaşam alanlarını bizimle paylaşmalarıdır. Yoksa bizim hiçbir sorunumuz yok. Biz hasta ya da yatalak değiliz. Biz sadece bir araç kullanıyoruz. O da tekerlekli sandalye" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çınar'dan Engellilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement