Vali Güvenç, Suriyeli Misafirlerlere Verilen İftar Programına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Vali Güvenç, Suriyeli Misafirlerlere Verilen İftar Programına Katıldı

Vali Güvenç, Suriyeli Misafirlerlere Verilen İftar Programına Katıldı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "30 okulda 30 İftar" programı kapsamında Ahmet Erseven İlköğretim Okulunda verilen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

01.08.2013 15:07

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "30 okulda 30 İftar" programı kapsamında Ahmet Erseven İlköğretim Okulunda verilen iftar yemeğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde vatandaşlarla birlikte olmanın mutluluğunu her akşam yaşadıklarını dile getiren Vali Güvenç, katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Vali Güvenç, Ahmet Erseven İlköğretim Okulundaki iftar programının ardından Şanlıurfa merkezde ikamet eden Suriyelilere yönelik Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezinde bin kişinin katıldığı iftar programına geçen Vali Güvenç, burada Suriyelilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Burada bir konuşma yapan Vali Güvenç, "Bugün eğitim merkezimizde sizlerle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dileğim ileriki günlerde, özgür Suriye'de hep beraber çok daha iyi iftarları ve bayramları yapmaktır" dedi.

Nerede olursa olsun tüm Müslümanları kardeş olarak gördüklerini ifade eden Vali Güvenç, "Suriye'deki zulüm döneminin bir an önce biterek oradaki kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuşmasını, demokratik bir Suriye'nin birlik ve beraberlik içerisinde kurulmasını Allah'tan niyaz ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin 75 milyon nüfusuyla gerek Suriye'deki insanlara, gerekse Türkiye'ye gelen misafirlere elinden gelen yardımı yaptığını kaydeden Vali Güvenç, Şanlıurfa'da 60 bin civarında Suriyeliyi kamplarda barındırdıklarını ve önemli sayıda Suriyeliyi de Şanlıurfa'nın çeşitli mahallelerinde ve ilçelerinde misafir ettiklerini söyledi. Suriyeli misafirler için yapılan çalışmalardan da bahseden Vali Güvenç, açılan eğitim merkezinde 350 Suriyeli çocuğun eğitim aldığını, ortaokul bölümünü de ilerleyen zamanlarda açacaklarını ifade etti. Sağlık hizmetlerini alabilmeleri için kayıt sistemini hızlandırdıklarını sözlerine ekleyen Vali Güvenç, Sağlıkla ilgili sıkıntıları da bir an önce çözeceklerini dile getirdi.

Koordinasyon Merkezi'nde eğitim gören ve Türkçe öğrenen çocuklar da bir konuşma yaparak, Vali Celalettin Güvenç'e teşekkür ettiler.

Programında Vali Celalettin Güvenç'e Vali Yardımcıları Aylin Kırcı Duman ve Oğuz Şenlik'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve daire amirleri eşlik etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güvenç, Suriyeli Misafirlerlere Verilen İftar Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement