Vali Toprak, Kadın Eğitim ve Destek Merkezlerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Toprak, Kadın Eğitim ve Destek Merkezlerini Ziyaret Etti

Vali Toprak, Kadın Eğitim ve Destek Merkezlerini Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bağlar Kaymakamlığı'na bağlı Kadın Eğitim ve Destek Merkezlerini ziyaret etti.

17.05.2012 17:04

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bağlar Kaymakamlığı'na bağlı Kadın Eğitim ve Destek Merkezlerini ziyaret etti.

Bağlar Kadın Eğitim ve Destek Merkezlerine yaptığı ziyarete Vali Mustafa Toprak'a Bağlar Kaymakamı Mehmet Cengiz Yücedal ve Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Dr. Sıddık Ekici eşlik etti. İlk olarak Sento Caddesi üzerindeki Kadın Destek Merkezi'ni ziyaret eden Vali Toprak, merkezdeki öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Eğitimler hakkında bilgi alan Vali Toprak, "Kadın Destek Merkez'lerinde verilen eğitimin gençlerimize ve annelere olması çok önemli çünkü bir çocuğa verilen eğitimden sadece çocuk yararlanır, fakat anneye verilen eğitimle bütün çocuklarını ve ailesini bilinçli bir şekilde eğitmesini ve iyi bir nesil yetiştirmesine olanak sağlar. Anne ve babalar eğitimli olduğu zaman evdeki sorunları çözer ve evdeki çocuğunun sorununu dinleyip ona destek olur. Anne ve babalar eğitimli olduğu zaman evdeki sorunları çözer ve çocuğunun sorununu dinleyip ona destek olur ve sokaklarda çocuklarımız da ailelerinden ve annelerinden aldığı destek ve yönlendirmeyle yanlış yollara sapmayıp, hatalar yapmazlar. Anne ve babaların hayata bakışlarını değiştirebilirsek onlar da çocuklarıyla güzel diyaloglar kurarak çocuklarına doğru yolu gösterirler. Gençlerimizi sokaklardan kurtarıp meslek edinmeleri için Gençlik Merkezleri de açma yönünde çalışmalarımız var. Sokaktaki gençlerimizi bu eğitim merkezlerine çekmemiz ve meslek sahibi yapmamız gerekiyor" dedi.

Daha sonra Vali Toprak merkezde yürütülen okuma yazma, ebru, kurdele nakışı, dikiş, ev tekstili ve kuaförlük kursları ile kadın kursiyerlerin çocuklarına hizmet veren kreşi gezerek yapılan çalışmaları inceledi. KADEM Kadın Destek Merkezi'ni ziyaretinden sonra vatandaşlarla sohbet eden Vali Toprak, Yeniköy Toplum Merkezi, Kadın Çocuk Eğitim Merkezini ziyaret etti. Toplum Merkez Yetkilisi, Saliha Elhakan, 2006 yılında hizmet vermeye başladıkları merkezde 2012 yılına kadar 3 bin 787 bayan ve 2 bin 565 çocuğa eğitim verdiklerini belirterek kursiyerlere verilen eğitimler hakkında bilgi verdi.

Vali Toprak anne ve babaların eğitimli olmasının önemini vurgulayarak, "Bu gibi Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezlerini yaygınlaştırarak vatandaşlarımızı meslek sahibi yapmalıyız. Bayanlarımızın kendilerine güvenmeleri ve kendi ayakları üzerinde durmaları için bu eğitimleri alarak meslek sahibi olmaları gerekiyor. Bayanlarımız ürettikçe sosyalleşiyor ve kendine olan güvenleri artıyor" dedi. Daha sonra Vali Toprak Kadın ve Çocuk Eğitim Merkez'inin kütüphanesinde de ders çalışan gençleri ziyaret ederek sohbet etti ve başarılar diledi.

Yeniköy Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi ziyaretinden sonra Vali Toprak Medine Bulvarı Üzerindeki Kadın Destek Merkezini ziyaret ederek merkezde yürütülen el sanatları, dikiş tekstil ve kuaför kurslarını gezerek yapılan çalışmaları inceledi. Daha sonra kursiyerlerle ve öğretmenlerle sohbet eden Vali Toprak, "Eğitim merkezlerimiz sizin siz sahip çıkın, geliştirin ve komşularınızı çağırın onlarında meslek sahibi olmasına vesile olun yönlendirin. Bu gibi meslek edindirme merkezleri ne kadar çok insana hizmet verirse o kadar verimliliği artar ve bütün vatandaşlarımız meslek sahibi olarak kendi ayakları üzerinde dururlar. Burayı bir rehabilitasyon merkezi gibi düşünün hem meslek sahibi olunuyor hem de rahatlanıyor. Bir şeyler ortaya çıkardıkça, geliştirdikçe kendinize olan güveniniz artıyor. Vatandaşlarımıza bu noktalarda meslek sahibi ediyoruz ve yeni çalışma alanları artırarak istihdam oluşturuyoruz" dedi. Vali Toprak, "kısa bir süre önce Bağlar Kaymakamlığı, Kadın Destek Merkezine molotoflu, ses ve el yapımı bomba ile saldırı olmuştu ve Allah korumuştu. İçerideki bayanlarımız yanmaktan son anda kurtarılmışlardı. Kadın Destek Merkezini yeniden onardık ve kameralarla donatarak kadınlarımıza kızlarımıza katkı sağlamaya, eğitmeye, meslek sahibi yapmaya ve kendi ayakları üzerinde durmaları için her türlü desteği sağlamaya devam ediyoruz. Biz kadınlarımızı ve kızlarımızı, gençlerimizi eğittikçe her bir Anne, Baba çocuklarına daha bilinçli olarak sahip çıkıyor ve art niyetli kişilerin ailelerimize çocuklarımıza zulüm etmelerine fırsat vermiyorlar, çocuklarını geleceğe güvenli bir şekilde hazırlıyorlar" dedi.

Kadın Destek Merkezi'nde eğitim alan kursiyerler de eğitim alanları sağladığı için Vali Mustafa Toprak ve Bağlar Kaymakamı Mehmet Cengiz Yücedal'a teşekkür etti. Ziyaret sonunda Vali Toprak, Bağlar Kaymakamı Mehmet Cengiz Yücedal, kursiyerler ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Toprak, Kadın Eğitim ve Destek Merkezlerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement