Van'da Öğrenciler İlk Kez Sinema ile Tanıştı - Son Dakika
Yerel

Van'da Öğrenciler İlk Kez Sinema ile Tanıştı

Van\'da Öğrenciler İlk Kez Sinema ile Tanıştı

Van'ın Başkale İlçesi'nde ilköğretim öğrencileri ilk kez sinema ile tanışarak, animasyon ve çizgi film izledi.

13.01.2012 14:17

Van'ın Başkale İlçesi'nde ilköğretim öğrencileri ilk kez sinema ile tanışarak, animasyon ve çizgi film izledi.

Başkale İlçesi'nden 8 kilometre uzaklıktaki German Köyü İlköğretim okulu öğrencileri ilçeye gelerek ilk defa sinemayla tanıştı. Okul öğretmenleri Gülesra Güllü ve Makbule Körsu'nun organize ettiği etkinlikte okulda eğitim gören 30 öğrenci ilçeye getirildi. Öğrenciler burada hayatlarında ilk kez Başkale Belediyesi'nin sinema salonuna giderek tanıştıkları sinema salonunda animasyon ve çizgi film izlediler. Öğrenciler, öğretmenleri tarafında alınan patlamış mısırları yiyerek sinema izlemenin keyfini yaşadı. Mutlulukları gözlerinde okunan öğrenciler, "Sinemayı sadece televizyonda görüyorduk. Çok mutlu olduk, burada film izlemek çok daha keyifli" dediler.

ÖĞRENCİLERİMİZ SİNEMA İLE TANIŞTI

Öğretmenler Gülesra Güllü ve Makbule Körsu ise öğrencileri böyle sosyal etkinliklerle motive etmeye çalıştıklarını belirterek, "Amacımız öğrencilerimizi köy dışına çıkartıp, ilçeyi gezdirmek ve farklı aktivitelerin farkına varmalarını sağlamak. Öğrencilerimizin çoğu ilk defa köy dışına çıkıyorlar. Hayatlarında ilk kez sinema salonu görüyorlar ve sinemada film izliyorlar. Bu da onların gelişimine katkı sağlıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Van'da Öğrenciler İlk Kez Sinema ile Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement