Van Sydv'den Her Gün 20 Bin Kişiye İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Van Sydv'den Her Gün 20 Bin Kişiye İftar Yemeği

Van Sydv\'den Her Gün 20 Bin Kişiye İftar Yemeği

Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ve çocuklarıyla birlikte ilk iftarını Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın (SYDV) kurduğu çadırda vatandaşlarla birlikte açtı.

21.07.2012 13:05

Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ve çocuklarıyla birlikte ilk iftarını Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın (SYDV) kurduğu çadırda vatandaşlarla birlikte açtı.

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bu yıl 2 çadır kent ve 5 konteyner kentte kalan 20 bin kişiye iftar verecek. Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulan çadırda 3 bin, Van Kalesi eski Van evi önünde İl Müftülüğü'nün kurduğu çadırda ise her gün 2 bin kişi iftar açacak. Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki iftar çadırının ilk misafiri ise her yıl olduğu gibi yine Vali Münir Karaloğlu oldu. Eşi Sevim Karaloğlu, çocukları Elif Meva ve Meralsu ile gelen Vali Karaloğlu, ilk olarak TRT 6'nın iftar çadırı önünde yaptığı canlı iftar programına katıldı. Yapımcılığı ve sunuculuğunu Salih Geçken'in yaptığı Tutku FM Radyosu'nun canlı yayınına eşi ile birlikte katılan Vali Karaloğlu, okunan ezanla birlikte ilk orucunu açtı. Adalet ve

Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Murat Uzunparmak, Nurullah Ertaş, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü M. Suat Aydoğan'ın da katıldığı iftar çadırında ilk gün menü olarak su, hurma, tulumba tatlısı, ayran aşı, pilav ve kavurma ikram edildi. İftar yemeği din görevlisi Ali Öztürkçü'nün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle sona erdi.

İFTAR ÇADIRI VE

KONTEYNER KENTLERDE HERGÜN 20 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ

Vali Münir Karaloğlu, yemek sonrası Ramazan süresince vatandaşlara verilecek hizmetler ve etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Son 4 yıldır Ramazan ayını Van'da vatandaşlarla birlikte farklı yaşamak istediklerini anımsatan Karaloğlu: "Bazen iftar soframızı paylaşıyor, bazen hemşehrilerimizin evine misafir olup iftar sofrasını paylaşıyoruz. Ramazan boyunca sosyal etkinlikler düzenliyoruz. İftar saatinde evine ulaşamayan ihtiyaç sahibi olan-olmayan herkesi soframıza bekliyoruz. Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulan çadırda her gün 3 bin, Van Kalesi'nin kuzey bölümünde yer alan eski Vanevi önündeki çadırda ise 2 bin kişiye iftar verilecek. Ayrıca depremzede vatandaşlarımızın kaldığı 30 konteyner kent var. Her gün 5 konteyner kentte 15 bin aileye sıcak yemek dağıtımı da yapılacak. Ayrıca konteyner kentlerde belirli aralıklarla iftar sonrası Ramazan etkinlikleri düzenlenecek. Bu çerçevede ibiş, kukla, Hacivat-karagöz, palyaço gibi faaliyetler de yer alacak" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Sydv'den Her Gün 20 Bin Kişiye İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement