Van ve Erciş'te Eğitime Başlanması - Son Dakika
Yerel

Van ve Erciş'te Eğitime Başlanması

Ali Dağer ve Seracettin Seçkin - Depremde 60 öğretmenin yaşamını yitirdiği Erciş'te yaklaşık 2,5 ay aradan sonra bazı okullarda eğitim ve öğretime tekrar başlanmasıyla öğrenciler sevinci ve hüznü bir arada yaşadı.

02.01.2012 16:20

Ali Dağer ve Seracettin Seçkin - Depremde 60 öğretmenin yaşamını yitirdiği Erciş'te yaklaşık 2,5 ay aradan sonra bazı okullarda eğitim ve öğretime tekrar başlanmasıyla öğrenciler sevinci ve hüznü bir arada yaşadı.

Erciş Osman Gazi İlköğretim Okulu'nda, depremde hayatını kaybeden öğretmenler Nusret Sarman, Ümit Kaplan ve Sibel Umaç'ın sınıflarında hüzün yaşandı.

Öğrenciler, ölen öğretmenlerinin masasına "Seni unutmayacağız öğretmenim" notu yazılı çiçekler bıraktı.

Kaymakam Ramazan Fani, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celallettin Bildik'le öğrencileri ziyaret etti. Sınıfları tek tek gezen Fani, çocuklarla sohbet ederek, hediyeler verdi.

Fani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde 18 okul dışındaki tüm okulların eğitime başladığını belirterek, bu okullar aletsel inceleme gerektirdiği için burada okuyan öğrencilerin taşımalı olarak başka okullarda eğitimlerine devam edeceklerini bildirdi.

İlçe genelinde 49 bin öğrenciden yaklaşık 10 bininin başka illere nakledildiğini ifade eden Fani, "Bugün itibarıyla kalan öğrencilerimizle kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk gün olması sebebiyle okullarda öğrenci sayısı az olabilir ancak önümüzdeki günlerde diğer öğrencilerimiz de okula başlayacak" dedi.

Öğrenciler, okula yeniden başladıkları için sevinçli olduklarını ancak okullarındaki 3 öğretmeni kaybettikleri için üzüldüklerini söyledi.

7. sınıf öğrencisi Cansel Keleş, depremde hayatını kaybeden beden eğitimi öğretmeni Nusret Sarman'ın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Bana tenis oynamayı öğretmişti. Kendisiyle birlikte çok çalıştık. İlçede yıldızlar kategorisinde birinci olmuştum. Aldığım ödülü onun anısına saklayacağım" dedi.

Öğrencilerden Zeynep Toksoy ise okulların açılmasına çok sevindiğini ancak ölen öğretmenleri için üzgün olduğunu ifade etti.

Toksoy, kendi akranlarına göre derslerde 2,5 ay geride olduklarını hatırlatarak, "Bu açığı öğretmenlerimizle birlikte daha çok çalışarak kapatmaya çalışacağız. Bu süreçte hiç ders çalışamadım. Bildiklerimi de unuttum. Okullar açılacak diye son bir haftadır kardeşlerimle ders çalışarak adapte olmaya çalıştık" diye konuştu.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van ve Erciş'te Eğitime Başlanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement