Vanlı Öğrencilere Psikolojik Destek Veriliyor - Son Dakika
Yerel

Vanlı Öğrencilere Psikolojik Destek Veriliyor

Vanlı Öğrencilere Psikolojik Destek Veriliyor

Ekim ayındaki depremde evlerini kaybederek çeşitli vilayetlere göç eden depremzedelerden Bursa'nın İnegöl ilçesine gelip yerleşen ailelerin çocuklarına deprem travmasından kurtulmaları için seminer veriliyor.

12.01.2012 09:49

Ekim ayındaki depremde evlerini kaybederek çeşitli vilayetlere göç eden depremzedelerden Bursa'nın İnegöl ilçesine gelip yerleşen ailelerin çocuklarına deprem travmasından kurtulmaları için seminer veriliyor.

İnegöl'de okullara kayıt yaptırıp eğitimlerine devam eden 153 depremzede öğrenciye, Hanife- Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi'nde psikolojik destek veriliyor. Eğitimlerle öğrencilerin deprem travmasını atlatmaları hedefleniyor. Rehber öğretmenleri Songül Yılmaz ve Ayşe Mutlu tarafından verilecek olan psiko-eğitim programları sayesinde hem öğrencilerin, hem de velilerinin psikolojik sıkıntıları giderilecek.

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Rehberlik Araştırma Merkezi'ne giderek depremzede öğrencileri ziyaret etti. Baştürk, öğrencilerin hem deprem, hem de yer değişikliğine bağlı intibak problemlerini çözmeye çalıştıklarını belirterek, "Öğrencilerimizin psiko-sosyal sıkıntılarını giderdiğimizde, başarılarının da artacağını göreceğiz. İlçemizdeki rehber öğretmenlere formatör rehber öğretmen Songül Yılmaz tarafından seminer verildi. Seminer alan rehber öğretmenler okullarında programı uygulamaya başladı. Psikolojik bilgilendirme ve anlamlandırma (debriefing) çalışması ise formatör rehber öğretmen Songül Yılmaz ve rehber öğretmen Ayşe Mutlu tarafından uygulanacak" dedi.

İnegöl'de 36'sı lise olmak üzere toplam 153 Vanlı öğrencinin eğitim gördüğünü bildiren Baştürk, "Van depreminde öğrencilerimiz ve ailelerimiz ne kadar üzüldüyse biz de o kadar üzüldük. Bize gelen öğrencilere sıcak bir kucak açmak için çalışmalara başladık. Liseyi bitirip dershaneye giden öğrencilere de yardımcı oluyoruz. Haziran ayına kadar birçok şeyin Van'da düzeleceğini düşünüyorum. Okullar ve evler TOKİ tarafından hızla yapılıyor. Orada vefat eden öğretmen ve öğrencilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

153 öğrencinin 12'şerli gruplar halinde psiko-eğitim alacağını aktaran Baştürk, öğrencilerin deprem havasından çıkıp normal hayata dönmeleri için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi. Baştürk, 2. dönemde Vanlı öğrenci ve aileleri için Vanlılar gecesi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vanlı Öğrencilere Psikolojik Destek Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement