Vergi Dairesi Başkanı Çelik'ten EOSB'ye ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vergi Dairesi Başkanı Çelik'ten EOSB'ye ziyaret

Vergi Dairesi Başkanı Çelik\'ten EOSB\'ye ziyaret

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (EOSB) ve Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

06.03.2022 15:01  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (EOSB) ve Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, Vergi Dairesi grup müdürleriyle birlikte önce Eskişehir OSB Bölge Müdürlüğünü, ardından da Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli tarafından karşılanan heyet ilk olarak Vergi Haftası konusunda görüşmeler gerçekleştirdi. Ardından okulu ziyaret ederek atölye ve sınıfları gezen Başkan Çelik, yetkililerden okul hakkında bilgiler aldı. Ziyarette Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Riza Zeydan, Yavuz Ayva, Samet Özkaya, Denetim Kurulu üyeleri Erol Öz, Hasan Hakan Bayar ve okul müdürü Rahmi Özyiğit de yer aldı.

"Eskişehirli sanayicilerimiz vergilerine sadık"

Ziyarette verginin önemine ve bu alandaki çalışmalara da değinen Başkan Çelik, "Geçtiğimiz hafta 33'üncü Vergi Haftası'nı kutladık. Kurumlarımızı ziyaret ederek verginin neden önemli olduğunu ve yapmış olduğumuz çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunduk. Kamu hizmetlerinin temelini vergi gelirleri oluşturmakta. Sanayicilerimiz üretim kabiliyetleri ile ödediği vergiler başta ülkemiz ve şehrimiz için oldukça önemli. Sanayimiz büyüdükçe ve güçlendikçe bizimde buna bağlı gelirlerimiz artıyor. Güçlü sanayi, güçlü bir maliyenin de temelini oluşturuyor. Eskişehirli sanayicilerimiz vergilerine son derece sadık ve bu konulara duyarlılar. Eskişehirli sanayicilerimize teşekkür ederim" dedi.

"Okul bizi çok etkiledi"

Eskişehir OSB tarafından atölye, derslik ve donanımlı öğretmenleriyle çağın gereklerine uygun bir okul oluşturulduğunu ifade eden Çelik, "Okulu gezerken gördüklerimiz bizleri son derece etkiledi. Gerek atölyeleri gerekse derslikleriyle son derece modern ve her yönüyle eksiksiz bir okul inşa edilmiş. Okul, ülkemizin saygın üniversiteleriyle eş değer nitelikte teknik donanıma sahip. Burada eğitim gören çocuklarımız bu bakımdan çok şanslılar. Bu okul sadece Eskişehir OSB'ye değil, şehrimize ve ülkemize ciddi katkılar sunacaktır. Böylesine değerli kalıcı bir eserin ortaya çıkarılmasından dolayı başta Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nadir Küpeli olmak üzere, yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Burada gördüklerim beni çok etkiledi ve yapılanlardan gurur duydum. Muazzam ve örnek bir okul olmuş. Eskişehir OSB her açıdan bir okulu eğitim hayatımıza kazandırmış. Buradan Eskişehir sanayisine çok değerli ve nitelikli insanlar yetişeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Ülkemiz için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz"

Vergi ödemenin her vatandaşın en kutsal görevlerinden birisi olduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Başkan Küpeli, "Sanayiciler olarak kazandığımız kadar vergi vermede üzerimize düşeni yapıyoruz. Eskişehirli sanayicileri olarak ülkemiz için üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Büyüyen ve güçlenen sanayimiz ile maliyemize her geçen sene çok daha fazla katkı yapmaya devam edeceğiz. EOSB Yönetimi olarak son 4 yıllık hizmet dönemimizde çok sayıda yeni sanayi kuruluşunu şehrimize kazandırdık. Açılan her sanayi tesisi yeni birer istihdam kapısı ve maliyemiz için de daha fazla vergi geliri ile büyüyen bir ekonomi demek. Vergi Dairesi Başkanımız ve ekibiyle çok verimli çalışıyoruz, bu iş birliği ve anlayış ortamı sanayimizin gelişmesine de büyük katkı sağlıyor" şeklinde konuştu.

"Okulumuz şehrimizin gözde eğitim kurumu oldu"

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, sanayicilerin yıllardır hayalini kurduğu meslek lisesini 2019 yılında açtıklarını, okulun kısa sürede şehrin gözde eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi. Küpeli, bilimsel çalışmalar yanı sıra yetiştirecekleri nitelikli teknik elemanlarla Eskişehir sanayinin geleceğinin biçimlendirilmesinde büyük rol oynamayı hedeflediklerini belirterek, ekonomiye değer katan ve aranan iş gücü yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vergi Dairesi Başkanı Çelik'ten EOSB'ye ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement