"Vergi Haftası" Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

"Vergi Haftası" Kutlanıyor

Gümüşhane'de "24.Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında ödül töreni düzenlendi.

25.02.2013 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de "24. Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında ödül töreni düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Armağan Önal, Gümüşhane Defterdarı Mehmet Adil Demirel, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve diğer ilgililer katıldı.

Vali Mayda, törende yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin vergi tahsilatında Türkiye ikincisi olduğunu belirtti.

Gümüşhane insanının çocukluğundan itibaren vergi bilinci gösterdiğini ifade eden Vali Mayda, şunları söyledi:

"Defterdarlığımız iyi çalıştı. Türkiye'de vergi tahsilatında ikinci oldular ama inşallah birinci olacağız. Gümüşhane insanı çocukluğundan itibaren vergi bilincini gösteriyor. Herkes hem çalışıp kazanıyor hem de vergi beyanında bulunuyor. Bu aslında bir ekip çalışmasıdır. Hem kamu hem de özel sektör ortak çalışarak bu başarıya imza attılar. İlimizi güzel bir noktada temsil ediyorlar. Tüm müvekkillerimizi kutluyorum."

Gümüşhane Defterdarı Demirel de Vergi Haftası'nın amacının verginin en geniş şekilde tabana yayılarak tüm kesimlerde vergiye gönüllü uyumun sağlanması olduğunu söyledi.

Demirel, mükelleflerden toplanan vergilerin devlet gelirlerinin en sürekli ve güvenilir gelir kaynağı olduğunu kaydeden Demirel, "Devlet gelirlerinin genel bütçe içerisindeki yeri elbette ki en sağlıklı, en az maliyetli, en güvenilir, sürekli ve sağlam müvekkillerimizden toplanan vergilerdir. Vergi toplamada vergi idaresi olarak bizleri en çok ilimiz mükelleflerinin vergiye uyumda, vergi ödevlerini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmede, son derece başarılı olmaları heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükellefler, örnek personel ve hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Muhabir: Osman Yetim

Yayıncı: Asena Akçay - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Vergi Haftası' Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement