Yalova +20 Kongresi - Son Dakika
Yerel

Yalova +20 Kongresi

Yalova'da, il statüsü verilmesinin 20'nci yılı dolayısıyla Valilik desteğiyle Belediye Başkanlığı tarafından "Yalova +20 Kongresi" yapıldı.

21.07.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da, il statüsü verilmesinin 20'nci yılı dolayısıyla Valilik desteğiyle Belediye Başkanlığı tarafından "Yalova +20 Kongresi" yapıldı.

Kentte bir otelde düzenlenen toplantıya, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, eski Yalova valileri Yusuf Erbay ve Nihat Özgöl, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cebiroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, herkesin görevini gerektiği gibi yapması halinde sorunların olmayacağını söyledi.

Dünyada olduğu gibi Yalova'nın da hızla betonlaşmaya doğru gittiğini belirten Cebiroğlu, "Betonlaşan dünyada ruh olmaz. Toprağa saygısı olmayan insanın kendisine de saygısı olmaz. Ülkeye bu anlamda zulüm yapıyoruz ama gelin Yalova'ya zulüm yapmayalım. Gelin hep beraber yüzde 59'u orman olmasıyla övündüğümüz Yalovamızda yeşil alanı yüzde 70 yapalım. Yapamıyorsak da yüzde 59'u koruyalım" diye konuştu.

Salman da Yalova'nın bir tarafının orman, bir tarafının denizle çevrili olduğunu hatırlatarak, "Buraya ayrıca Mustafa Kemal Atatürk, 'Benim kentim' demiştir. Hep beraber bu güzel kentimize sahip çıkalım" ifadesini kullandı.

Daha sonra Yalova ile ilgili sunumlar yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova +20 Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement