Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer Açıklaması

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, kent meydanı tamamlandığında Yalova halkının buluşma merkezi olacağını bildirdi.

02.01.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, kent meydanı tamamlandığında Yalova halkının buluşma merkezi olacağını bildirdi.

Özsümer, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan çalışmalarla ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nın hem adına hem de Yalova halkına yakışacak şekilde olacağını ifade eden Özsümer, şunları kaydetti:

"Peyzaj kentsel tasarım-meydan tasarımı konuları tabii ki teknik konular ve uzmanlık ister. Bizler de proje çalışmalarında titiz davrandık ve projeyi bu konuda uzman arkadaşlara hazırlattık. Bu nedenle kimse endişe duymasın. Hükümet Meydanı ve Anıt Park'ı kapsayan alan, adına ve Yalova halkına yakışır bir meydan olacaktır. Eski hükümet konağı bu kentin kimliğidir. Kültüre ve sanata önem verilen, kente ve kentliye saygı duyulan ülkelerdeki meydanlar, kentin ilk kurulduğu zamanlardan kalma yapıların korunduğu alanlardır. Eski hükümet konağı da meydan projesinin vazgeçilmezlerindendir."

Özsümer, meydanı sadece seçimden seçime miting yapılacak ya da bayramdan bayrama kutlama düzenlenecek bir alan olarak göremeyeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Yalova kent meydanı tamamlandığında Yalova halkının buluşma merkezi olacaktır. Yıllardır meydanda kontrolsüz bir şekilde büyüyen ve denizin önünü kapatan yapılar yıkılmış, yerine ruhsatına uygun faaliyet gösterecek, ilave büyüme şansı bulunmayan modern işletmeler projeye ilave edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sadece kendisine ait terminal binası, araçların çıkışı için alt geçit yaptı ve meydanın alt zemin betonunu döktü. Sahil bandı çalışmalarında bu işler dışında her hangi bir iş yapmadı. Ayrıca bu saydıklarımın karşılığında da 20 yılın üzerinde iskelelerin kira ödemeden kullanım hakkını aldı."

- YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Özsümer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement