Yalova'da 80 Milyonluk Spor Yatırımı Rafa Kalkıyor - Son Dakika
Yerel

Yalova'da 80 Milyonluk Spor Yatırımı Rafa Kalkıyor

Yalova\'da 80 Milyonluk Spor Yatırımı Rafa Kalkıyor

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 80 milyon liralık spor yatırımını belediye bütçesi ile gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.

09.07.2014 16:49  Güncelleme: 16:45

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 80 milyon liralık spor yatırımını belediye bütçesi ile gerçekleştiremeyeceklerini söyledi. Salman, Gençlik ve Spor Bakanlığına giderek protokolü tek taraflı olarak fesih edilmesini isteyeceklerini ifade etti.

Yalova Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 2013 yılında imzalanan protokolle Yalova'da içerisinde Atatürk Stadyumu ile eski spor salonunun da olduğu 35 dönümlük alanın Yalova'ya devri ve sonrasında Yalova Belediyesi tarafından 80 milyon liralık spor yatırımı yapılmasını karar verilmişti. Ancak Belediyenin el değiştirmesi ile birlikte bu yatırımda önce askıya alındı. Ardından da iptali meclis gündemine taşındı. Dünkü mecliste görüşülmesi beklenen yatırım, Belediye Başkanı Vefa Salman'ın maddeyi gündemden çekmesi ile başka bir boyut kazandı.

Meclis sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yalova belediye Başkanı Vefa Salman, bu projenin ve spor yatırımının belediye imkanları ile hayata geçirilmesinin mümkün olamayacağını duyurdu. Salman açıklamasında, "Protokol Belediye Başkanlığı ile Bakanlık arasında imzalandı. Dolayısıyla bu konunun meclise gelmesine hiç gerek yok. Protokolü Belediye Başkanı tek taraflı iptal edebilir. Ortadaki rakam çok büyük Yalova belediyesinin bunu kaldırması mümkün değil. Kamulaştırma bedelinin 25-30 milyonu bulması tahmin ediliyor. 3 yıldan aşağıda davaların sonuçlanması mümkün değil. Eğer kamulaştırma bedeli 15 gün içerisinde ödenemezse ek 15 gün daha süre veriliyor. Ardından da düşüyor. Belediye şöyle de bir zarara uğruyor. Davaların vekalet ücretleriyle, yargılama masrafları belediyeye ekstra bir yük getiriyor. O nedenle ben bunu yapmıyorum dedikten sonra bakanlığında yapabileceği bir şey yok" dedi.

"BECERİ MESELESİ"

Spor yatırımının iptali konusunda ise geçen belediye döneminde belediye başkan yardımcısı olarak bakanlıkla görüşmeleri yürüten Ahmet Özsümer'den geldi. Özsümer bu yatırımın belediye imkanlarıyla yapılabileceğini ancak konunun beceri meselesi olduğunu dile getirerek, "Evet bu protokolü belediye tek taraflı olarak fesih edebilir. Ama bu proje bence Yalova'nın gelecek en az 50-100 yılına hitap edecek bir projeydi. Yalova'nın ufkunu açacak ve İstanbul'un karşı yakası yapacak bir projeydi. Ama bu demek ki ufuk meselesiymiş. Bu projenin bakanlık ayağı ile belediye başkanlığı sürecimde ben ilgilendim. 2 yılımı bu proje için harcadım. Bakanları, daire başkanlarını bu proje için ikna etmeye çabaladık. Hiç kolay bir şey değildi. Yalova'nın ortasında Bakanlığa ait 70 dönüm araziyi onlardan almak çok zor bir işti ki biz bunu başardık. Onlarda karşılığında yine Yalova'ya hizmet olarak yansıyacak 80 milyon liralık spor yatırımı yapılmasını istediler. Sonuçta Yalova iki türlü kazanacaktı. Hem Yalova güzel bir meydana sahip olacak, hem de 80 milyon liralık spor yatırımına kavuşacaktı. Türkiye'de Kayseri'nin ardından en fazla spor yatırımı alan il olacaktık. Seçim zamanında orası ile ilgili olarak, 'Arkasında rant var' dediler. Rant gelir demektir. Belediye 8 taşınmazın satışını meclise getirdi. Onun arkasında da rant vardı o halde. Elbette rant olacak. Gelir olacak ki, o gelirle bazı projeleri hayata geçireceksin. Onun önünde 35 dönüm meydan olacaktı. 80 milyon liralık da spor yatırımı yapılacaktı. Bu projeyi yapamayacaklarını söylüyorlar. Elbette ki bu beceri meselesidir. Yoksa bütçe kaldırır" şeklinde konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da 80 Milyonluk Spor Yatırımı Rafa Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement