Yalova'da Kamu Binaları Engelli Dostu Oldu - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Kamu Binaları Engelli Dostu Oldu

Yalova\'da Kamu Binaları Engelli Dostu Oldu

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe programı çerçevesinde desteklenen “Engelliye Değil, Özgürlüğe Yol Verelim” isimli proje, Yalova SGK İl Müdürlüğü ve proje paydaşları kurumlarda uygulanmaya başlandı.

06.02.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe programı çerçevesinde desteklenen "Engelliye Değil, Özgürlüğe Yol Verelim" isimli proje, Yalova SGK İl Müdürlüğü ve proje paydaşları kurumlarda uygulanmaya başlandı.

Engellilerin devlet dairelerinde daha rahat hareket etmelerini ve işlerini daha kolay halletmelerini hedefleyen "Engelliye Değil, Özgürlüğe Yol Verelim" iİsimli proje devreye girdi. Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Düzce Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün de paydaş olduğu proje hakkında bilgi veren SGK Yalova İl Müdürü Ali Gencer, "Yalova SGK İl Müdürlüğü ile proje paydaşı diğer kurumların hizmet binalarında, görme, işitme ve konuşma engeli bulunan vatandaşlarımızın kolay hizmet almalarını sağlayacak alt yapı çalışmaları müteahhit firma tarafından tamamlandı. Hizmet binalarının bulunduğu alanlar, bahçe girişinden itibaren ön hizmet masalarına, engelli lavabosu olan noktalara kadar hissedilebilir yüzeyle kaplandı. Yine Braille alfabeli kapı isimliklerinin montajı yapıldı. Braille alfabesiyle yazılmış kabartmalı kat planları hizmet binalarında uygun yerlere yerleştirildi. Merdiven korkuluklarına Braille alfabeli küpeşte yerleştirilerek görme engelli vatandaşların kaçıncı katta olduğunu anlaması sağlandı" dedi.

Projenin teknik ekibinde görevlendirilen Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden Mühendis Ayfer Bayram, Mimar Demet Sarıkartal, Yalova SGK İl Müdürü Ali Gencer ve proje ekibi ile birlikte projenin uygulandığı il müdürlükleri gezilerek yapılan işler yerinde incelendi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'da Kamu Binaları Engelli Dostu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement