Yalova'nın İlk Uzay Gözlem Evi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yalova'nın İlk Uzay Gözlem Evi Açıldı

Yalova\'nın İlk Uzay Gözlem Evi Açıldı

Mektebim Kolejleri bünyesinde Yalova’da uzay gözlem evi açıldı.

26.05.2016 13:45

Mektebim Kolejleri bünyesinde Yalova'da uzay gözlem evi açıldı.

Açılışa Mektebim Kolejleri Genel Müdürü Ümit Kalko, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Yalova'nın özel okulculuk için önemli bir bölge olduğuna dikkat çeken Kalko, "Yalova, İstanbul'dan gelen bir eğitim zinciri için önemli bir bölge. Özel okullara öğrenci verebilme potansiyeli açısından yüksek bir il. Bizden sonra başka kurumlar da Yalova'ya eğitim yatırımı yapmaya başladı. Mektebim Kolejleri olarak 35 kampüste 20 bin öğrenci ile eğitim veren Türkiye'nin 3. büyük eğitim kurumu zinciriyiz. Hedefimiz 4 yıl içerisinde 100 kampüs ve 70 bin öğrenciye ulaşmak. Devamında ise Mektebim Üniversitesi ile bu süreci taçlandırmak istiyoruz. Ardından Londra'dan başlayarak bir Türk eğitim markasının bayrağını dalgalandırmak istiyoruz" dedi.

Yalova'da geçen 1 yıllık süreyi değerlendiren Kalko, "Yalova'dan ilk yıl için oldukça tatmin edici bir talep gördük. Biz franchise bir okul değiliz. Franchise okul kötüdür diye söylemiyorum. Ama merkez okulun her zaman daha güçlü bir yanı vardır. Biz bu artıları bu kampüsümüzde yaşıyoruz. İlk yıl için bizi mutsuz eden değil gayet mutlu eden bir sayıya ulaştık. Yalova İstanbul'un bir ilçesinden daha küçük bir yer ama ulusal marka olma yolunda ilerleyen bir kurumun mutlaka Yalova'da bir okulunun olması lazım. Ayrıca Yalova'da her ne kadar nüfus sayısı fazla olmasa da nüfus kalitesi gayet iyi. Eğitime önem veren bir yapısı var" diye konuştu.

Ardından Yalova'nın ilk uzay gözlem evi açıldı. Mektebim Kolejleri Genel Müdürü Ümit Kalko, "Okulumuzu geliştirmek için ne yapmalıyız diye öğrencilerimize sorduk. Uzay gözlem evi istediler. Bu ciddi bir yatırım olsa da Yalova'daki öğrencilerimizin bu talebini kırmadık ve Yalova'nın ilk uzay gözlem evini oluşturduk" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova'nın İlk Uzay Gözlem Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement