Yangınlarda Sıkıntı Tedbirsizlik ve Panik - Son Dakika
Yerel

Yangınlarda Sıkıntı Tedbirsizlik ve Panik

Yangınlarda Sıkıntı Tedbirsizlik ve Panik

İş ve İşyeri Güvenliği uzmanları havaların ısınması ile birlikte sorumluluk alanlarındaki iş yerlerinde yangın eğitimine başladı.

03.06.2014 10:10  Güncelleme: 10:21

İş ve İşyeri Güvenliği uzmanları havaların ısınması ile birlikte sorumluluk alanlarındaki iş yerlerinde yangın eğitimine başladı. Ayyıldız İş Sağlığı ve İş Güvenliği Firması görevlilerinden Yangın Güvenlik Uzmanı Ayhan Kınay, yangınlarda en büyük sorunlardan birinin eğitimsizlik ve yangın olayından sonra yaşanan panik olduğunu belirtti.

İş yerlerinde çıkan yangınların büyük bir kısmının ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandığını belirten Ayhan Kınay, yangın öncesi alınacak tedbirler kadar yangın çıktıktan sonra ve müdahale esnasında neler yapılacağının bilinmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Yaz mevsiminde artan sıcaklıkla birlikte yangın riskinin daha da arttığını ve yazın çıkan yangınların daha çabuk büyüyüp felakete neden olduğunu kaydeden Kınay, gerek yangına müdahale gerekse kurtarma çalışmaları esnasında kişilerin bilinçli davranabilmesi için bu konuda eğitimin şart olduğunu vurguladı.

"YANGINDA EN BÜYÜK HATALARDAN BİRİ PANİK"

Yangın tehlikesinin iş güvenliğinde önemli bir yeri olduğunu belirten Kınay, özellikle iş yerlerinde elektrik aksamından çıkan yangınların önlenmesi için panolarda kaçak akım rolesinin mutlaka bulunması gerektiğini söyledi. Her ne şekilde çıkarsa çıksın yangından sonra insanların soğukkanlılığını koruması gerektiğini kaydeden Ayyıldız İş Güvenliği görevlilerinden Ayhan Kınay, "Yangınlarda facianın büyümesinin en büyük nedenlerinden biri de panik. Panik yapan insan bildiklerinin yüzde 70'ini unutuyor. Aşırı panik nedeniyle yangında itfaiyenin numarası 110'u hatırlayamayan ya da yangının meydana geldiği ev ya da iş yerinin adresini unutan çok insanla karşılaşılıyor. Yangında önce canımızı kurtarıp eğer elimizde gerekli söndürme sistemi varsa ilgililer gelinceye kadar yangına müdahale etmeliyiz. Bunun yanında yangın mahallinden uzaklaştırılması gereken kişilerin de usulüne uygun taşınması önemlidir. Bunun yanında yangın söndürme tüpleri 18 saniyede 25 saniyede biten tüplerdir. Bu nedenle söndürme tüplerinin de etkin bir şekilde kullanılması çok önemlidir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yangınlarda Sıkıntı Tedbirsizlik ve Panik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement