Yatağan'da Yapılacak Deve Güreşleri - Son Dakika
Yerel

Yatağan'da Yapılacak Deve Güreşleri

Yatağan'da deve güreşi yapılacak alanda gıda maddeleri satışı yapmak isteyen bir şirketin yetkilileri, alanın yasal olmayan şekilde tahsis edildiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

04.01.2012 12:40

Yatağan'da deve güreşi yapılacak alanda gıda maddeleri satışı yapmak isteyen bir şirketin yetkilileri, alanın yasal olmayan şekilde tahsis edildiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şirket temsilcisi Tülay Patır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yatağan'da 15 Ocak'ta yapılacak deve güreşlerinde kullanılacak alanda, gıda maddesi satışı yapmak amacıyla geçen yıl Yatağan Belediyesi ile bir protokol imzaladıklarını ve alanın tahsisi karşılığında istenen 16 bin liranın yarısını peşin olarak festival komitesinin hesabına yatırdıklarını anlattı.

Patır, protokol imzalandıktan bir süre sonra, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'ın gıda satışı işinin başka bir firmaya verildiği gerekçesiyle yatırdıkları parayı iade ettiğini söyledi. Firmalarının maddi ve manevi zarara uğradığını öne süren Patır, Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı'na bu konuda suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Patır, "Biz, savcılığın yasal olmayan bu işlemi iptal etmesini ve Devlet İhale Kanunu esaslarına göre alanın tahsisinin yeniden yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, suç duyurusunda bulunan firmanın yetkilileri ile bir protokol imzaladığını doğrulayarak, şunları söyledi:

"Bu süreçte, festival tertip komitesi imza yetkim olmadığını söyledi. Bu gelişme üzerine suç duyurusunda bulunan şirketin yetkilileri ile imzaladığım protokolü iptal ettim. Festival tertip komitesi alanı başka bir kişiye verdi. Biz de adı geçen şirkete paralarını iade ettik. Yapılan bir ihale değil. Adı geçen şirket yetkileri, festival alanında sucuk satışının sadece kendilerince yapılmasını istiyor."

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yatağan'da Yapılacak Deve Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement