Yeni Adli Yılın Başlaması - Son Dakika
Yerel

Yeni Adli Yılın Başlaması

Yeni Adli Yılın Başlaması

Yeni adli yılın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

03.09.2012 12:00

Yeni adli yılın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Antalya Adalet Sarayı'nda düzenlenen törene Vali Vekili Turan Eren, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Baro Başkanı Zafer Köken, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Baş, adaletin tesisinin toplumda düzen ve birliği sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda ilerisinde bireylerin kalbine yaşama sevinci ile geleceğe dair güçlü umutları yerleştireceğini söyledi.

Adalete olan güven ve inancın toplum vicdanında yer edinmesinin adaletin en kısa sürede, en adil şekilde tecelli etmesine bağlı olduğuna vurgulayan Baş,

"Yargı camiası olarak bizler bunu sağlamak, toplum nazarında en güvenilir kurum olma çaba ve gayreti içindeyiz. Yargının var olan fiziki yapı, personel eğitimi konusunda yasal mevzuatın yenilenip güncellenmesi gibi sorunların çözümlenmesinde ciddi oranda iyileştirmeler yapılmıştır" dedi.

Baş, bugüne kadar yaptıkları gibi bundan sonra da yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını esas alarak yargı görevini adil ve etkin şekilde yerine getirilmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Baro Başkanı Köken de Avukatlık Yasasının değişmesinin söz konusu edildiği yeni yasama döneminde meslektaşlarını birlik ve beraberlik içinde olmaya davet etti.

Yeni anayasanın tek taraflı ve baskıcı yöntemlerle değil, toplumsal uzlaşı içinde hazırlanması için başta siyasi iktidar olmak üzere ilgili her kurumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini dileğini ifade eden Köken, şunları söyledi:

"Avukatlar olarak yapılacak yeni anayasa değişikliğinde avukatlık mesleğinin yargının kurucu unsurlarından biri olarak 'Yargı' ile ilgili bölümlerinde yer almasını talep ediyoruz. Mesleğimiz ve özgürlükler adına yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, tarih boyunca baskıya direnmiş ve baskıcı rejimleri yenmeyi daima başarmış avukatların omuz omuza vereceği hukuk mücadelesi sonunda ülkemizin de eksiksiz demokrasiye kavuşacağına duyduğumuz sarsılmaz inançla, meslektaşlarımızın, hakim ve savcıların yeni adli yılını kutluyorum."

Köken, "Haksızlığın kimden geldiğine, haksızlığa kimin uğradığına bakmaksızın demokrasiye, hukuk devletine, insan haklarına, adli yargılama hakkına ve savunma hakkına sahip çıkacağız. Hem de çok geç olmadan" dedi.

Muhabir: Sefa Karacan

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Adli Yılın Başlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement