Yeni Diyarbakırspor Şirketleşti - Son Dakika
Yerel

Yeni Diyarbakırspor Şirketleşti

Yeni Diyarbakırspor Şirketleşti

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor şirketleşti.

27.07.2013 15:09

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor şirketleşti.

Kulüp Başkan Vekili Mehmethan Akan, yaptığı açıklamada, kulübü kurumlaştırmak için başlattıkları çalışmalarda önemli mesafe alarak Yeni Diyarbakırspor A.Ş'yi kurduklarını söyledi.

Türkiye genelinde ve özellikle Doğu ve Güneydoğu'da birçok köklü kulübün mali olarak iyi yönetilemediği için kapandığını ya da kapanma aşamasına geldiğini ifade eden Akan, Yeni Diyarbakırspor'un gelecekte böyle bir tehlike yaşamaması için yasal tedbirler aldıklarını belirtti.

Akan, "Türk futboluna mal olmuş birçok kulüp ya tarihe karıştı yada can çekişiyor. Bize göre kulüplerin kurtuluşu gelir ve giderlerinin denetlenmesi ile denk bir bütçeyle yönetilmeleridir. Bu amaçla Yeni Diyarbakırspor Anonim Şirketi'ni kurduk. İlgili kurumlar üzerindeki yasal prosedürü tamamladık. Dosyayı Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) göndereceğiz. Federasyonun da onaylaması ile 1 Eylül'de başlayacak 3.Lig'de Yeni Diyarbakırspor A.Ş adıyla mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Kulübe yeni otobüs

Tesis sorununu çözdüklerini ifade eden Akan, Başkan Feyzi İlhanlı'nın ayrıca kulübe yeni model bir otobüs aldığını kaydetti.

Akan, ayrıca 4 katlı kulüp binası aldıklarına vurgulayarak, şöyle dedi:

"Toptancılar Sitesi'ndeki binanın şu anda dekorasyonu yapılıyor. 5 yıldızlı kulüp tesisi haline getirmek istiyoruz. Kurumlaşma adına yaptığımız en önemli adımlardan biri de kulüp otobüsü almak oldu. Başkan kendi imkanlarıyla aldığı otobüsü kulübe hibe etti. 200 bin lira değerindeki otobüsü kulüp logomuz ve Diyarbakır'ı tanıtan simgelerle giydirdik."

"Hedefimiz 2. Lig'e çıkmaktır"

Akan, takımın Ankara'daki kamp çalışmalarını tamamlayarak Yozgat'a geçtiğini ifade ederek, şu ana kadar 15 transfer yaptıklarını ve teknik heyetin istemesi halinde transfere devam edeceklerini belirtti.

"Hedefimiz 2. Lig'e çıkmaktır" diyen Akan, takımın başına Tokatspor'da önemli başarılara imza atan Namık Altunsoy'u getirdiklerini kaydetti.

Akan, kulüp başkanı İlhanlı'nın güçlü bir kadro kurmak için parasal her tür fedakarlığı yaptığına dikkati çekerek, "Diyarbakır halkının desteğiyle 2.Lig'e çıkmak istiyoruz. Türkiye'de borcu olmayan ender kulüplerden biriyiz. Kulübe verdikleri manevi destekten dolayı TFF Yönetim Kurulu Üyesi Edip Eren ve AK Parti Milletvekili Cuma İçten'e teşekkür ediyoruz. Sadece manevi destek bekliyoruz" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Diyarbakırspor Şirketleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement