Yenişehir Stratejik Plan Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yenişehir Stratejik Plan Toplantıları Devam Ediyor

Yenişehir Stratejik Plan Toplantıları Devam Ediyor

Yenişehir Belediyesi stratejik plan çalışmalarını ve engelli vatandaşlar ile sorunları çözüme kavuşturmak için Sümer park sinema salonunda toplantı yaptı.

22.08.2014 01:01  Güncelleme: 08:30

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlen toplantıya Belediye Eş başkanı Selim Kurbanoğlu, Ülkü Baytaş ve belediye müdürleri olmak üzere; Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Bedensel Engelliler Derneği, SSPE Derneği, Dicle Görme Engelliler Derneği, Altı Nokta Görme Engelliler Derneği yöneticileri ile Sümer park sinema salonunda bir araya geldi.

Yapılan bu görüşmede engelli vatandaşların sorunları dinlenildi Engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş bu sorunların en kısa zamanda giderileceğini bunun için çalışmalara başlanılacağını kaydetti.

'SİZDEN GÜÇ BEKLİYORUZ'

Toplantıların yoğun katılımla olmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Belediye Eş başkanı Selim Kurbanoğlu yapılan görüşmede şunları söyledi:

"Şehir merkezindeki kaldırım çalışmalarını yürütmeye çalıştık ancak sizlerinde bildiği gibi bazı sokaklarımızda kaldırım bile olmadığını biz bunu imkanlar dahilinde yapmaya çalıştık. İlçemizde kaldırımları daraltan askeri kurum ve lojmanların duvarlarını geriye çekerek genişlettik. Önümüzdeki beş yıl içinde tartışıp neler yapabileceğimize karar vereceğiz. Böyle istekli ve yoğun katılımlarla bize güç verdiğiniz için sizlere teşekkür ederim" Eş Başkan Ülkü Baytaş ise, "Stratejik plan ve projeyi yapabildiklerimiz ve yapmak istediklerimizi bugün burada tartışacağız. Her şeyden önce çok önemli bir şey var. Öncelikle meclis oluşturmamız gerekiyor. Engelli meclisi demek örgütlü bir yapı demektir. Bu şekilde bakarsak sorunları daha çabuk çözeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

'ESNAF BİZE AİT YOLLARI İŞGAL ETMESİN'

Engelli vatandaşlar için yapılan taban takip taşlarının bazı esnaflar tarafından işgal edildiğini vurgulayan dernek yöneticileri esnafın burayı işgal etmesinin onları zor durumda bıraktığını bu konuda esnafın daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen yurttaşlar, "Parklar, kaldırımlar yapılırken engelli meclisi onayı olmadan yapılmasını istemiyoruz. Çünkü ancak bir engelli vatandaş tarafından uygun görülmesi ile daha verimli olur." diye fikir belirttiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yenişehir Stratejik Plan Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement