Düzce'de Yerli Malı Haftası Kutlandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Düzce'de Yerli Malı Haftası Kutlandı

Düzce\'de Yerli Malı Haftası Kutlandı
17.12.2013 16:45  Güncelleme: 10:46

Düzce'de Yerli Malı Haftası kapsamında öğrenciler, annelerinin hazırladığı yiyecekleri sınıf arkadaşlarıyla paylaşarak yerli malı haftasını kutladı.

"Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında ilkokul öğrencileri, annelerinin hazırladığı yiyecekleri sınıf arkadaşlarıyla paylaşarak yerli malı kullanmanın önemine dikkat çekti.

12-18 Aralık'ta kutlanan hafta kapsamında Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulunda her sınıfta program düzenlendi. İlkokul öğrencileri, annelerinin hazırladığı kek, börek, meyve suyu ve dolma gibi yiyecekleri sınıf arkadaşlarıyla paylaştı.

Okul müdürü Murat Zengin, yerli malları kullanmaları konusunda çocuklara bilinç aşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Zengin, çocukluğunda yerli malı etkinlikleri kapsamında meyveler, fındık, ceviz gibi yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaştıklarını belirterek, "Devir değişti. Zaman değişiyor ve hazır yiyecekler revaçta. Öğrencilerin annelerinin yaptığı sarma, börek ve kek gibi yiyecekler var. Gerek geçmişte, gerekse şimdiki zamanda çocuklarımız bu sayede paylaşma ve yardımlaşma duygularını pekiştiriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de Yerli Malı Haftası Kutlandı - Son Dakika


Advertisement