Yol-İş Sendikası Eylem Hazırlığında - Son Dakika
Yerel

Yol-İş Sendikası Eylem Hazırlığında

Yol-İş Sendikası Eylem Hazırlığında

Türk Yol İş Sendikası Kayseri 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Nurettin Hüdai Deneme, İl Özel İdaresi'nde üyelerin başka kurumları atanmasına tepki gösterdi.

04.01.2012 12:35

Türk Yol İş Sendikası Kayseri 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Nurettin Hüdai Deneme, İl Özel İdaresi'nde üyelerin başka kurumları atanmasına tepki gösterdi. Deneme, Ocak ayı içinde 10 binlerce kişinin katılımıyla eylem yapacaklarını açıkladı.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında, sendikaya üye olan kişilerin ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine atandığını anlatan Deneme, "Çoğunluğu bakım evlerinde çalışan arkadaşlarımız, Milli Eğitim Müdürlüklerine hademe olarak gönderildi. Bakım evleri de kapatılarak bazı evler kiralandı. Bu nasıl tasarruf?" dedi.

Yapılan atamalar sonrasında grayder kullanan personel kalmadığını anlatan Deneme, "Hayatında hiç grayder kullanmamış insanlar, karla mücadelede çalıştırılmak zorunda bırakılıyor. Ayrıca bakımevleri kapatıldığı için 20 yıldır bölgelere gönderilen aşçılar da gönderilmeyerek arkadaşlarımız buralarda zor durumda bırakılıyor veya köylüye yük olmak zorunda kalıyor. Bakımevlerinde çalışanlar başka yerlere atandığı için makinelerin tamirleri başka yerlere peşkeş çekiliyor" diye konuştu.

8 ay önce olduğu gibi sözleşme görüşmelerinin tıkandığını ileri süren Deneme, yapılanlardan sonra Türk Yol-İş Sendikası'nın eylem kararı aldığını açıklayarak, "Cumhurbaşkanımızın şehri ve huzur şehri olan Kayseri'de böyle bir eylem yapmak istemiyoruz ama yaşanan olaylar nedeniyle bu kararı almış bulunmaktayız" ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yol-İş Sendikası Eylem Hazırlığında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement