Yol ve Araziler Su Altında - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yol ve Araziler Su Altında

Yol ve Araziler Su Altında
23.03.2012 11:21

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde kar suları karayollarını ve tarım arazilerini sular altında bıraktı.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde kar suları karayollarını ve tarım arazilerini sular altında bıraktı. Altıntaş - Aslanapa yolu Boğaz mevkiinde taşan kanal sebebiyle yol sular altında kaldı.

Altıntaş ve çevresinde karların erimesiyle birlikte çay ve kanallarda taşmaya başladı. Eriyen karların suları Altıntaş-Aslanapa karayolunun boğaz mevkiinde bulunan kanalın taşmasına neden olurken taşan kanal yolu sular altında bıraktı. Yolların ve tarım alanlarının sular altında kaldığını bildiren vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. Bahsedilen mevkideki tarım arazilerinin ecri misil arazileri olduğunu (hazine arazilerinin kiralanması) belirten çok sayıda vatandaş arazilerin sular altında kalmasından dolayı zarara uğradıklarını, bu arazilerin iptal edilerek değiştirilmesi için yetkililerden destek istediklerini kaydettiler.

Diğer yandan sular altında kalan yollarda sürücülerin zor anlar yaşadıkları, geçişlerin zaman zaman tehlikelere yol açabileceği öğrenildi.

(RD-EFE-

23.03.2012 11: 00: 56

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yol ve Araziler Su Altında - Son Dakika


Advertisement