Yollara ve Yıllara Meydan Okudular - Son Dakika
Yerel

Yollara ve Yıllara Meydan Okudular

Yollara ve Yıllara Meydan Okudular

Üretim tarihlerinin üzerinden çok uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen yollara ve yıllara meydan okuyarak, halen “gıcır gıcır” görünümleriyle hayranlık uyandıran eskimeyen klasik otomobiller, Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde sergilendi.

14.10.2014 10:42

Üretim tarihlerinin üzerinden çok uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen yollara ve yıllara meydan okuyarak, halen "gıcır gıcır" görünümleriyle hayranlık uyandıran eskimeyen klasik otomobiller, Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde sergilendi. Tasarımlarının yanı sıra, fıstık yeşilinden turkuaza, kırmızıdan göz alıcı maviye kadar ışıl ışıl renkleriyle görücüye çıkan klasikler, adeta göz kamaştırdı.

"Eskimeyen Klasikler Sergisi" adı altındaki buluşma, en eskisi 1930, en yenisi ise 1977 model olan ve her biri üretildikleri döneme damgasını vurmuş otomobilleri bir araya getirdi. Adana'daki klasik otomobil koleksiyonerleri ve Kayseri Klasik Otomobilciler Derneği'nden gelen grubun da katkısıyla açılan sergi, Optimum'u şenlendirdi.

Hiçbir şekilde modifiye edilmemiş Chevrolet, Mustang, Camaro, Buick, Corvette, Pontiac, Ford, İmpala gibi efsane markaların orijinal modelleri, klasik otomobil severler tarafından hayranlıkla izlendi. Ziyaretçiler, sergiyi gezerken otomobil sahiplerinden marka ve modeller konusunda detaylı bilgi alma imkanını da elde etti.

AMERİKALILARIN BÜYÜK İLGİSİ

Büyük bölümü ABD üretimi olan klasik otomobillerin sergisi, İncirlik'te yaşayan Amerikalıların da yoğun ilgisini gördü. Ziyaretçileri zaman tünelinde yolculuğa çıkartan klasik otomobilleri görmek için çok sayıda ABD vatandaşı Optimum'a akın etti. Amerikalılar, ABD üretimi olmasına rağmen ülkelerinde göremedikleri modelleri yakından izleme şansı buldular.

Sergiyi gezenler arasında yer alan Amerikalılar, "Bu sergi, efsanelerin hiçbir zaman ölmeyeceğini kanıtlıyor. Birbirinden kıymetli bu otomobilleri görme fırsatı bulmak insanı mutlu ediyor" yorumunu yaptılar.

İki tam gün boyunca sergilenen otomobiller, ziyaretçi akınına uğrarken Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk de oğlu ile birlikte otomobil sergisini ziyaret etti. Hayran kaldıkları otomobillerin yanında poz veren ziyaretçiler, "İhtiyar delikanlılar" benzetmesi yaptıkları efsane araçları anılarında ve fotoğraflarda ölümsüzleştirdiler. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yollara ve Yıllara Meydan Okudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement