Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Yeni Basın Kartı Yönetmeliği'ni Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Yeni Basın Kartı Yönetmeliği'ni Değerlendirdi

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Yeni Basın Kartı Yönetmeliği\'ni Değerlendirdi

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) toplantısında Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyonu Genel Müdürlüğü’nce değiştirilerek yeniden düzenlenen Basın Kartı Yönetmeliği değerlendirildi.

31.08.2015 19:34

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) toplantısında Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyonu Genel Müdürlüğü'nce değiştirilerek yeniden düzenlenen Basın Kartı Yönetmeliği değerlendirildi.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleriyle bir restoranda aylık değerlendirme toplantısı düzenleyen Cemiyet Başkanı Osman Hakan Kiracı, yeni Basın Kartı Yönetmeliği'ne dikkat çekerek, yönetmelikte olumlu değişiklikler olduğunu söyledi. Yeni yönetmelikte olumlu değişikliklerle birlikte olumsuz değişiklerin de bulunduğunu ifade eden Kiracı, "Basın dünyamızda birlerce meslektaşımızı yakından ilgilendiren yeni yönetmeliğin olumsuz ve eksik maddeleri en kısa zamanda revize edilmeli" dedi.

Geçen hafta yürürlüğe giren Basın Kartı Yönetmeliği'nde ilk kez sarı basın kartı almak isteyen gazetecilerin bekleme süresinin kısatılmasını, Anadolu basının Basın İlan Kurumu'na seçtiği temsilcilerinin aynı zamanda Basın Kartları Komisyonu'nda görevlendirilmelerini ve engelli gazetecilerin bekleme süresine tabi tutulmamalarını 'olumlu' değişiklikler olarak değerlendiren Kiracı, "Bunun yanında yönetmelikte olumsuz değişiklik ve eksikliklerde bulunmaktadır. Sarı basın kartları geçmişten günümüze sadece gazetecilere sağlanan bir mesleki 'hak' belgesidir. Ancak yeni yönetmelikte TRT gibi bazı basın kurumlarında Basın İş Kanunu'na bağlı olmaksızın çalışanlara, yani gazeteci olmayan görevlilere basın kartı verilmesinin yolunun açılması yanlış ve haksız bir değişikliktir. Anadolu Ajansı'nda çalışanların kıdem tazminatsız işten çıkarılmaları yetkisinin ajans yöneticilerine verilmesi ise hukuksuz bir karardır. Bu arada söz konusu yönetmelik nedeniyle yeniden oluşturulan BYEGM Basın Kartları Komisyonu'nda 8 gazeteciler federasyonu ile 86 gazeteciler cemiyetinin kurduğu Türkiye'nin en büyük çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'ndan temsilci alınmaması Anadolu medyasını hem şaşırtmış, hem de hayal kırıklığına uğratmıştır. TGK temsilcileri de komisyonda mutlaka yer almalıdır. Bu nedenle Basın Kartları Komisyonu, daha katılımcı bir statüye kavuşturulması için yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, BYEGM'in önceki Basın Kartları Komisyonu'nda sürekli sarı basın kartına layık görülen 94 gazeteciye de kartlarının verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Yeni Basın Kartı Yönetmeliği'ni Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement