Yozgat'ta 4 Milletvekilliği İçin AK Parti'den 45 Aday Adayı Müracaat Etti - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 4 Milletvekilliği İçin AK Parti'den 45 Aday Adayı Müracaat Etti

Yozgat\'ta 4 Milletvekilliği İçin AK Parti\'den 45 Aday Adayı Müracaat Etti

AK Parti’den Yozgat milletvekili aday adaylığı için 5’i kadın 45 kişi müracaat etti.

20.02.2015 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'den Yozgat milletvekili aday adaylığı için 5'i kadın 45 kişi müracaat etti.

AK Parti milletvekili aday adaylık müracaatı bugün sona ererken, Yozgat'ta 45 kişi AK Parti'den milletvekili olabilmek için aday adaylık müracaatında bulundu. 45 aday adayından 38'i birinci tercih olarak Yozgat'ı tercih ederken, il dışından müracaat eden 7 kişi ise Yozgat'ı ikinci olarak tercih etti. Yozgat'ı birinci tercih eden 38 adaydan 3'ünü kadınlar, il dışından ikinci tercih olarak Yozgat'ı tercih eden 7 kişiden ise 2'sini kadın aday adayı oluşturdu.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, 2011 genel seçimleri öncesi 36 milletvekili aday adayının müracaatta bulunduğunu belirterek, "2015 seçimleri için ise 38'i birinci tercih, 7'si ise ikinci tercih olmak üzere toplam 45 milletvekili aday adayı partimize aday adaylık müracaatı yapmıştır" dedi.

Lekesiz, "Milletvekili aday adaylığının çokluğunu Yeni Türkiye mücadelesinde bizim de katkımız olması düşüncesiyle hareket eden kardeşlerimiz olduğunu düşünüyoruz. Milletvekili aday adayı profiline baktığımızdan her yaş grubundan kardeşimiz bulunmaktadır. Bu da AK Parti siyasetini ve yapılan hizmetleri bütün yaş grubundaki insanlarımızın benimsediğini, toplumda karşılık bulduğunu görüyoruz. Milletvekili aday adaylarımızın da aynı düşünce içerisinde bizim de bir katkımız olması düşüncesiyle aday adayı olması bizleri mutlu etti. Aday adaylarının çokluğu seçim öncesi teşkilatlarımızın ve kamuoyunu seçime hazırlayacak ve seçim çalışmalarında motive edecektir" diye konuştu.

Aday adayları için 1 Mart Pazar günü teşkilat temayül yoklaması yapılacağını ifade eden Lekesiz, "Temayül yoklamasında aday adaylarımız değerlendirilmesi yapılacak, daha sonra genel merkezimizde üç kademeli oluşturulan komisyona gidecek. Alt komisyonda bütün adaylar değerlendirilecek, ara komisyon milletvekili sayımızın 2 katı kadar aday belirleyip üst kurula gönderilecek ve üst kurul da bir değerlendirme yaparak milletvekili adaylarımızı belirleyip 7 Nisan'da Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecek" şeklinde konuştu.

Lekesiz, AK Parti olarak Yozgat'ta 4 milletvekili adayının hepsini meclise göndermeyi hedeflediklerini belirterek, AK Parti'nin Yozgat'ta 4-0 yapacağını sözlerine ekledi.

Yozgat'ı birinci tercih olarak tercih eden 38 milletvekili aday adayları şöyle sıralandı: " Abdulkadir Akgül, Ayhan Çelik, Birsen Şöhret, Burhan Güvenç, Cengiz Erbir, Derviş Burak Binici, Ertuğrul Soysal, Ertuğrul Erdal, Fadime Hepşen, Fahri Açıkgöz, Fatih Muratdağı, Hasan Özdemir, Hasan Hayri Doğruyol, Hüseyin Alp Doğan, İbrahim Neşeli, İskender Minar, İsmail Yılmaz, Mesut Mete, Metin Aksoy, Muhammet Emin Zararsız, Murat Şen, Mustafa Özdemir, Nesimi Gözübüyük, Nuriye Alar, Nurullah Nurdoğan, Osman Doğan, Osman Güneş, Ömer Aydoğmuş, Sabit Akdaş, Salim Kahramanoğlu, Satılmış Öz, Taner Demirer, Tuncay Şener, Vehbi Kılıç, Yaşar Erdem, Yusuf Başer, Yücel Daniş, Zeki Karatekin" - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 4 Milletvekilliği İçin AK Parti'den 45 Aday Adayı Müracaat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement