Yozgat'ta Üniversite Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Üniversite Tanıtım Günleri Başladı

Yozgat\'ta Üniversite Tanıtım Günleri Başladı

Yozgat Valiliği, Belediye, Bozok Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 23 üniversitenin katıldığı Üniversite Tanıtım Günleri başladı.

13.05.2014 12:01

Yozgat Valiliği, Belediye, Bozok Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 23 üniversitenin katıldığı Üniversite Tanıtım Günleri başladı.

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Üniversite Tanıtım Günlerinin açılışına Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Danyal Kocabeyoğlu, kaymakamlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Danyal Kocabeyoğlu, 13-14 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Üniversite Tanıtım Günleri'ne 23 üniversitenin katıldığını belirterek,"İl genelinde orta öğretimde 25 bin öğrencimiz bulunmaktadır ve bunların 10 bini sınavlara girmektedir. İl ve ilçelerdeki okullarımızın öğrencileri iki gün boyunca bu tanıtım günlerine katılacak. Üniversitelerin standlarını gezerek, üniversiteler hakkında bilgi edinecek, inşallah bu tanıtımlar öğrencilerimizin tercih yapma konusunda kendilerine bir fikir verecektir" dedi.

Daha sonra konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite olarak milli eğitim müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladıklarını hazırlatarak, "Zaten var olan işbirliğimiz protokolle birlikte daha da canlandırmış bulunmaktayız. Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (EKAP) kapsamında eğitim başarı seviyesini artırmak için çalışmalar sürüyor. Bizde üniversite olarak elimizden gelen her türlü katkıyı yapıyoruz. Bugünde bu fuarda ülkemizden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 23 üniversite kendilerini tanıtacaklar. Ülkemizde üniversite sayısı hızla artıyor ve gündemde üç konu bulunuyor. Bunlardan birisi değişim, ikincisi büyüme, üçüncüsü de kalitedir. Üniversitelerimizin sayısı artarken, aynı zamanda kapasitesi de artıyor. Artık öğrencilerimiz daha bilinçli tercihler yapıyorlar. Onların tercihlerine yardımcı olmak için üniversitelerin tanıtımı son derece önem kazandı. Büyük illerde yapılan fuarlar artık Anadolu'daki illerde de yapılmaya başlandı. Yozgat'ta bu fuar ilk kez yapılıyor, bu fuarda bizlerde elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Eğitimde kalitenin artırılması için üniversitemizde bilimsel ve akademik çalışmaların yanında tanıtımlarımıza da hız verdik. Ülkemizin çeşitli yerlerinde ve uluslar arası fuarlara da katılıyoruz. Üniversiteler içine kapalı kurumlar değil, evrensel bir kurum olarak bütün evrensel bilime hizmet etmek durumundadır. Dolayısıyla hem öğrenci sayımızı artırma hem de uluslararasılaşmak konusunda çalışmalarımıza büyük hız vermiş durumdayız. Bu tanıtım günlerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve buraya katılan üniversitelerimize teşekkür ediyorum" diye konştu.

Yozgat Vali Vekili Kemal Şahin'de 2013-14 öğretim yılı başında Yozgat eğitim kalitesini artırmak üzere bir özel çalışma başlattıklarını belirterek, "Tabii ki kurumlarımız, rutin görevlerini yapıyorlar ama biz valilik olarak, belediyemiz, rektörlüğümüz ve tüm okullarımızla birlikte Yozgat'ta eğitim kalitesinin artırılması gerektiğine inanıyoruz. Yozgat iller arasında temel göstergeler olan gelişmişlik sırasında maalesef 60'ıncı sıralarda, tabii ki hiçbir şey tek başına olmuyor. Yani bir ilin gelişmişlik temel göstergeleri olan ekonomik göstergeler, sosyal ve kültürel göstergelerle birlikte eğitim sıralaması da aynı çıtada gidiyor. Biz bunun bir başına hiçbirisinin yeterli olmadığını düşündük. Eğitimle ilgili var olan potansiyelimizi iyi kullanarak, bir adım öne çıkacağımız düşündük. Bu kapsamda Yozgat Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesini belediyemiz, üniversitemiz ve milli eğitimle birlikte valilik olarak hazırladık. Bu kapsamda Yozgat'ta ülkemizdeki ve Kıbrıs'taki üniversitelerimiz davet ettik. Burada amaç, öğrencilerimizin daha bilinçli tercih yapmalarını sağlamak üniversiteler konusunda bilgi edinmelerini ve tercihlerini ona göre yapmalarını istedik. Birincisi olan Üniversite Tanıtım Günleri'nin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini hatta geleneksel hale geleceğini düşünüyorum. Tanıtım günlerimizin hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilip stantlar gezildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Üniversite Tanıtım Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement