Yunusemre'nin Turizm Odakları Değerlendirildi - Son Dakika
Yerel

Yunusemre'nin Turizm Odakları Değerlendirildi

Yunusemre\'nin Turizm Odakları Değerlendirildi

Manisa turizmini geliştirmek amacıyla Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında, Alaşehir ve Şehzadeler ilçelerinin ardından Yunusemre ilçesindeki turizm odakları değerlendirme toplantısı düzenlendi.

17.05.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa turizmini geliştirmek amacıyla Manisa Valisi Erdoğan Bektaş öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında, Alaşehir ve Şehzadeler ilçelerinin ardından Yunusemre ilçesindeki turizm odakları değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında Manisa Valiliği Brifing Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Bektaş'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yakup Tat, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Doğan, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Erşen Akar, Manisa Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Merkezi Koordinatörü Ural Sevener, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Yunusemre Belediyesi Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz katıldı. Toplantı hakkında bilgi veren Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Daha önceki çalışmalarımızda tespit ettiğimiz 40 turizm odağımız var. Odakların her birini ilçeler itibarıyla tek tek ele alıyoruz. Önceden ilçelere yazmıştık, ilçelerden proje tekliflerini almıştık. Geçtiğimiz günlerde Şehzadeler ilçesi ile alakalı bir toplantı yaptık, orada bazı konuları netleştirmeye çalıştık. Bugün Yunusemre ilçemizi konuşacağız. Daha sonra büyükşehir belediye başkanımızı da davet ederek merkez ilçenin tamamını iki ilçeyle beraber konuşacağız. Sonra her ilçe için ayrı ayrı turizm odaklarını tek tek projelendirmeye, geliştirmeye, alt yapısını zenginleştirerek bir turizm odağı haline kavuşturmaya çalışıyoruz. Bugünde bu çerçevede bu toplantımızı arkadaşlarımızla beraber gerçekleştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa'nın turizm destinasyonları içerisinde bulunan ve daha önce tespit edilen 40 turizm odağından Yunusemre ilçesindeki turizm odakları,sorunlar ve çözüm önerileri hakkında sunum gerçekleştirdi. Yunusemre ilçesinde; Yuntdağı köyleri, AIGAİ Antik Kenti, Yoğurtçu Kalesi ve Gürle üst turizm odağı olarak belirlenmiş, bu turizm odaklarının kendi içerisinde çeşitlendirmeler yapılmıştı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre'nin Turizm Odakları Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement