Yüreğir'de İftar Payas'ta Sinema - Son Dakika
Yerel

Yüreğir'de İftar Payas'ta Sinema

Yüreğir\'de İftar Payas\'ta Sinema

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" sloganıyla yola cıkan Gezici Sineması hem Yüreğir'de, hem de Hatay'ın Payas ilçesi'nde 2 ayrı etkinlik düzenlendi.

10.08.2012 11:54  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan 38 il, 61 noktada 14 bin 500 kilometre yol katedip 36 milyon insanla buluşacak olan Büyükşehir Belediyesi Gezici Sineması'nın 22. gününde hem Yüreğir'de, hem de Hatay'ın Payas ilçesi'nde 2 ayrı etkinlik düzenlendi.

Yüreğir Serinevler Spor Salonu yanında Büyükşehir Belediyesi ile Kimse Yok mu Derneği'nin işbirliğiyle kurulan 1000 kişilik iftar çadırında oruçlarını açan vatandaşlar, organizasyon nedeniyle teşekkür ettiler ve "Bize bu imkanı sağlayanlardan Allah razı olsun" dediler.

İftardan sonra Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konser verirken, Hacivat-Karagöz gösterisi büyük ilgi gördü. Çağlayan Semazen Grubu'nun gösterisinden sonra sahne alan Tasavvuf Müziği'nin sevilen ismi Mustafa Demirci, etkinlik alanına katılanları adeta mest etti.

GEZİCİ SİNEMA PAYAS'TA

"Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir" ve "Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda" sloganlarıyla yola çıkan gezici sinema tırı Hatay'ın Payas ilçesinde konakladı.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, belediye meclis üyeleri ile vatandaşların katıldığı etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, "Öncelikle Ramazan ayınızı kutluyorum. Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz da burada olacaktı. Ancak yoğun programı nedeniyle katılamadı. Sizlere selam ve sevgilerini getirdim" dedi. Ozan Aksu, Gezici Sinema ve Altın Koza Film Festivali ile ilgili bilgiler verdi.

BAŞKAN ALTAN'DAN ALDIRMAZ'A TEŞEKKÜR

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz, 'Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir' ve 'Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda' sloganlarıyla yola çıkan projeyle ilgili bana bilgi verdiğinde çok heyecanlandım ve etkinliğin ilçemizde de yapılması için talepte bulundum. Sağolsunlar kendileri de bizi kırmadı. Ayrıca, Başkanımız Sayın Aldırmaz, kültür ve sanat etkinliklerinde Payas'a sahip çıkacaklarını da söyledi. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Payas'taki etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ali Şenozan Konservatuarı Türk Sanat Müziği sanatçıları Lale Dağtekin ile Cevdet Cömertbay konser verdi. Daha sonra "Memleket Meselesi" filmi gösterime girdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüreğir'de İftar Payas'ta Sinema - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement