Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışı ve buzlanmaya karşı iş makineleri ve kamyonlarla çalışmaların sürdürdüğünü, 3 gün boyunca 30 ton tuz kullanıldığını bildirdi.

07.01.2015 16:08

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışı ve buzlanmaya karşı iş makineleri ve kamyonlarla çalışmalarını sürdürdüğü, 3 gün boyunca 30 ton tuz kullanıldığını bildirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerdeki mahalle ve köylerde kapanan yolların açıldığı, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada çalışmaların, Aydın merkez Paşayaylası mevkisi, Bozdoğan ilçesi, Buharkent ilçesi Gündoğan köyü, Nazilli ilçesi Aşağı Yakacık köyü ile Ağva mevkisi arası, Kuyucak ilçesi Çobannisa köyü ile Belenova ve Taşoluk mahalleleri arası, Koçarlı ilçesi Mersinbelen köyü, Yenipazar ilçesi Karacaören mahallesi, Söke ilçesi Çavdar mahallesi ve Karacasu'nun dağ köylerinde yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

Tuzlama çalışmalarına da ağırlık verildiğinin aktarıldığı açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanmaya ilk andan itibaren müdahale eden Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, iş makineleri ve kamyonlar ile 3 gün boyunca kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Söz konusu mevkilerdeki yolların tamamına yakını ulaşıma açık hale getirildi. Buzlanmaya karşı yapılan tuzlama çalışmalarında 30 ton tuz kullanılırken, olumsuz hava şartlarının devam etmesi ya da tekrarlanması durumuna karşı depolarda 100 ton tuz da hazır olarak bekletilmektedir" denildi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement