Zaho'da Petrol Dolum Tesisinde Yangın - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zaho'da Petrol Dolum Tesisinde Yangın

Zaho\'da Petrol Dolum Tesisinde Yangın
19.06.2013 23:08

Türkiye sınırına 5 kilometre mesafedeki yangında, 2'si Türk 3 kişi ağır yaralanırken 6 tanker de yandı Yangını söndürme çalışmalarına Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinden itfaiye ekipleri de katılıyor

Irak'ın Zaho kentindeki bir petrol dolum tesisinde yangın çıktı. Olayda 2'si Türk 3 kişi ağır yaralandı, 6 tanker de yandı.

Türkiye sınırına 5, Zaho kentine ise 10 kilometre mesafede bulunan Irak Oil'e ait petrol dolum tesisinde, bir tankerden kaynaklanan patlama sonucu yangın çıktı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinden çıplak gözle görülen yangına müdahale için Silopi ve Cizre belediyelerine ait itfaiye araçları Irak'a geçerek söndürme çalışmalarına katıldı.

Yaklaşık 20 metrelik 2 yakıt deposunda çıktığı öğrenilen yangında 2'si Türk 3 kişinin ağır yaralandığı ve yaralılardan birinin Türkiye'ye diğerlerinin ise Duhok'taki hastanelere gönderildiği öğrenildi.

Kontrol altına alınmaya başlanan yangında, dolum sahasında bulunan ve çoğu Türkiye'den giden 6 tanker yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın bölgesinde peşmergelerin sıkı güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zaho'da Petrol Dolum Tesisinde Yangın - Son Dakika


Advertisement