Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Eren Holding Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Eren Holding Arasında Protokol İmzalandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Eren Holding Arasında Protokol İmzalandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Eren Holding arasında bir milyon ve üzerinde fidan dikimi protokolü imzalandı.

27.03.2014 12:59

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Eren Holding arasında bir milyon ve üzerinde fidan dikimi protokolü imzalandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, Eren Holding Genel Koordinatörü Orhan Erol, Eren Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Sevda Ergenekon ve orman bölge çalışanları katıldı.

Protokolde konuşma yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, "Eren Holding ile Orman Bölge Müdürlüğümüz arasında imzalanacak bir protokol var. Her şeyden önce Eren Holdingin Genel Koordinatörü Orhan Erol ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Sevda Ergenekon'a kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan yaklaşık 5-6 ay önce Orhan Bey bizleri ziyaret etmek istedi. Bizlere şöyle bir teklifte bulundu. Biz Zonguldak'ta yatırımlar yapıyoruz. Aynı zamanda şunu söyleyebilirim ciddi manada Orman Genel Müdürlüğüne bir meblağ yatırıyor. Buna rağmen çok yüklü miktarda bir ödeme yapmış olmalarına rağmen dediler ki, biz Zonguldak'ta kazandığımız paranın bir kısmını doğaya, çevreye katkı olsun diye 1 miylon fidan dikmek hedefimiz var şeklinde bizlere teklifte bulundular. Tabi ki, böyle bir teklif olduğu zaman havada kaparız. Sonuçta genel müdürlüğümüzün bütçesi kısıtlı. Bunu kabul etmek lazım. Yaklaşık 40 bin personeli barındıran bir teşkilat yatırıma fazla para ayıramıyor. Zonguldak'ta fidanlama yapacağımız yerin üçte biri, dörtte biri kadarını sadece Eren Holdingle yapacağız. Bu 1 milyon fidanı bir senede yapmayacağız. Bu sene 350 bin liraya denk gelen 150-200 bin civarında bir fidan dikimi düşünüyoruz. Gelecek yıllarda da aynı şekilde 1-1.5 milyonu buluncaya kadar bu fidanlar, bu katkıları devam edecektir. Kendilerinin teklifidir. Çaycuma tarafında bozuk, vasıf düşük ormanlarda makine ile hazırlık yakında başlıyor. Yazın toprak işlerimizi bitireceğiz. Dikim sezonumuz Ekim'de başlıyor. Mülki amirlerimizin ve Eren Holdingin katıldıkları bir törenle bu sahayı dikmiş olacağız. Bu konuda Zonguldak'ımız yüzde 63 orman ki, Türkiye'nin yüzde 27 orman. Bu Türkiye ortalamasının çok üstünde. Ama sadece orman olarak görünmesi yeterli değil, ormanlarımızında verimli olması lazım. Şuanda ormanlarımızın neredeyse dörtte bire yakın kısmı verimsiz ormanlar. Hem kendi bütçemizden, programımızdan hem de yöremizdeki yatırımcı kuruluşlardan gelen destekle inşallah çok kısa sürede verimli orman haline getireceğiz. Ben bu katkılarından dolayı Orhan Erol'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından konuşma yapan Eren Holding Genel Koordinatörü Orhan Erol, "Biz 1 milyon hatta 1 milyonun üstünde ağaç dikmek istiyoruz. Bu yılki dikeceğimiz ağaç miktarı yaklaşık 150 bin ile 200 bin arasında olabilir. Her yıl müdür beyin hazılattıracağı alanlarda bu miktar farklı farklı olabilir. Ama hedefimiz bir milyon ve üstünü aşmak. Bu anlamda ben yine katkılarından dolayı, bizlere yardımcı olduğundan dolayı müdür beye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Eren Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. Sevda Ergenekon ise "2013 yılının başından itibaren Eren Enerjiye işe aldığımız tüm çalışanları hanfi ünvanda olursa olsun henüz işe başlamadan her bir çalışan için TEMA Vakfına 10 adet ağaç bağşında bulunduk. Bundan sonrada bulunacağız. Kendileri işe başladıkları ilk gün sertifikalarını takdim ediyoruz. Böylece bu çalışmalarımız aslında 2013'ün başından beri devam etti. Hatta çalışanların birçoğu ilk kez kendileri adına hediye ağaç bağışında bulunmaları çok çok hoşlarına gittiği için sonradan gelip biz bunu devam ettiriyoruz diyorlar. Biz bir prensip kararı aldık, Eren ailesinin davetli olduğu düğünler ve bunun gibi etkinliklerde klasik olarak çiçek göndermek yerine davet sahibi adına yine TEMA Vakfına 100 adet fidan bağışında bulunuyoruz. İnsan kaynakları açısından çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor. Eren Enerji'de şuanda yaklaşık 920 kişi çalışıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi ve Eren Holding Genel Koordinatörü Orhan Erol protokol imzasını gerçekleşktirdi.

Ayrıca Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, 2013'de yapılan çalışmaları ve 2014'de yapılacak olan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Eren Holding Arasında Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement