Deprem sonrası ağır hasarlı tespit edilmişti: 35 yıllık ibadethane yıkıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Deprem sonrası ağır hasarlı tespit edilmişti: 35 yıllık ibadethane yıkıldı

Deprem sonrası ağır hasarlı tespit edilmişti: 35 yıllık ibadethane yıkıldı Yıkımı hüzünlü gözlerle izledi: "Kur'an-ı Kerim'i bu camide öğrendim" dedi Düzce'de meydana gelen depremin ardından ağır hasarlı olarak tespit edilen 35 yıllık ibadethanenin yıkımı gerçekleşti.

18.12.2022 10:04  Güncelleme: 11:20

Deprem sonrası ağır hasarlı tespit edilmişti: 35 yıllık ibadethane yıkıldı

Yıkımı hüzünlü gözlerle izledi: "Kur'an-ı Kerim'i bu camide öğrendim" dedi

DÜZCE - Düzce'de meydana gelen depremin ardından ağır hasarlı olarak tespit edilen 35 yıllık ibadethanenin yıkımı gerçekleşti. 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen depremde camide konakladıklarını aktaran vatandaş, "Kur'an-ı Kerim'i bu camide öğrendim" diyerek yıkımı hüzünlü gözlerle izledi.

Düzce depreminin ardından ağır hasar aldığı belirlenen 791 yapının yıkım çalışmaları sürüyor. Konut yıkımlarının yanı sıra camilerde de yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede deprem neticesinde ağır hasarlı tespit edilen Kazukoğlu Mahallesi'nde bulunan 1987 yapımı camii için ekipler yıkım çalışması gerçekleştirdi. 12 Kasım 1999 yılında meydana gelen depremde camide konakladıklarını aktaran vatandaş, "Kur'an-ı Kerim'i bu camide öğrendim" diyerek yıkımı hüzünlü gözlerle izledi.

"Kur'an-ı Kerim'i bu camide öğrendim"

Yıkımını hüzünlü gözlerle izleyen Ömer Can Kara(24), "Düzce depreminden sonra biz hep burada yaşadık. Kur'an-ı Kerim'i bu camide öğrendim. Çocukluğum bu camide geçti diyebilirim. Açıkçası ben çok üzüldüm. Ama ağır hasar aldığı için insanların zarar görmemesi bakımından yıkılması gerekiyordu tabiki. Ağlayasım geldi yıkılırken. Sürekli burayı görüyorduk, buraya geliyorduk. Duygularımı kelimeler ile ifade edemiyorum" dedi.

"El arabaları ile taşındı bu caminin betonları"

Caminin yapımında 7'den 70'e herkesin emeği olduğunu belirten Kazukoğlu Mahallesi Muhtarı Ali Taymaz, "23 Kasımda meydana gelen depremde camimizin ön kolonlarının dördünde çatlaklık oluştu. Mühendislerimiz buraya gelerek yıkım kararı verdiler. Şu anda da yıkım bölgede devam ediyor. Tırnak ucuna kadar içim acıdı. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Temelinden son haline kadar her şeyin de herkesin bir emeği var. Herkesten Allah razı olsun. 1987 yılında yapımına başlanan bir cami. O zamanlar herkes bu cami için çalıştı. Hazır betonla yapmadık. El arabaları ile taşındı bu caminin betonları" ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası ağır hasarlı tespit edilmişti: 35 yıllık ibadethane yıkıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Deprem sonrası ağır hasarlı tespit edilmişti: 35 yıllık ibadethane yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement