Mobil Dünya İçin Sunduğu Çözümlerle Ibm Gartner'a Göre Lider - Son Dakika
Basın Bültenleri

Mobil Dünya İçin Sunduğu Çözümlerle Ibm Gartner'a Göre Lider

Mobil Dünya İçin Sunduğu Çözümlerle Ibm Gartner\'a Göre Lider

Tanınmış araştırma kuruluşu Gartner "Mobil Uygulama Geliştirme Platformları Magic Quadrant listesinde (Gartner Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms) IBM'i lider konuma yerleştirdiğini duyurdu."

04.09.2013 09:15

Tanınmış araştırma kuruluşu Gartner "Mobil Uygulama Geliştirme Platformları Magic Quadrant listesinde (Gartner Magic Quadrant for Mobile Application Development Platforms) IBM'i lider konuma yerleştirdiğini duyurdu.

Yeni raporda Şubat 2012'de IBM'in satın aldığı mobil uygulama geliştirme platformu olan Worklight'ın yürütme yeteneği ve eksiksiz vizyonunun ve IBM MobileFirst çözüm ailesinin IBM'i bu lider konuma taşıdığına değiniliyor.

IBM Türk Yazılım Grubu Ülke Lideri Gökhan Nalbantoğlu IBM'in liderliği ile ilgili olarak şunları söylüyor: "IBM Worklight'ı da kapsayan IBM MobileFirst ürünleri, müşterilerin yeni gelişen mobil ekonomiden yararlanmasına yardımcı olmak için sektörün en kapsamlı hizmet ve yazılım portföyünü temsil eder. Günümüzde cihazlarını her an ulaşabilecekleri bir noktada tutan mobil kullanıcıların yüzde 90'lara ulaşmasıyla birlikte işletmeler, mobil uygulamaların iOS ve Android işletim sistemli telefonlar ve tabletler de dahil çeşitli mobil aygıtlarda anında devreye alınabileceğini garanti etmek durumundular. İşte tam da bu noktada IBM Worklight ve IBM MobileFirst portföyü öne çıkıyor."

IBM geçtiğimiz aylarda da Uygulama Güvenliği Testi alanında Gartner Magic Quadrants listesinde yine birinci sırada yer alırken, Yönetilen Mobil Hizmetler ve Mobil Aygıt Yönetimi alanlarında da Gartner'in Magic Quadrants listesinde "vizyoner şirket" olarak adlandırıldı.

Rapora göre henüz gelişimini sürdüren bu pazardaki konsolidasyonun başlaması ve rekabetin artmasıyla birlikte liderlerin daha karlı, daha az riskli, tutarlı ve yüksek proje sonuçları sağlamaları bekleniyor. Liderlerin yalnızca platformlar arası geliştirme ve devreye alma konusunda iyi olmaları yetmediği gibi, aynı zamanda çok kanallı kurum, standartlar için destek, BT gereksinimlerini üstün kavrama yeteneği ve pazar için ortaklık ve ölçeklenebilir kanallar gibi konulara ilişkin de sağlam bir vizyona sahip olmaları gerekiyor. Satın alınması, programlaması, devreye alması ve genişletmesi kolay olan platformlar sunmalılar. Liderler "firmadan müşteriye" ya da "işletmeden firmaya" yöntemlere odaklanabilirler fakat günümüzde her iki alanda da odaklanan sağlayıcıların vizyon ve uygulama puanları daha yüksektir.

IBM MobileFirst hakkında

İnternetin ortaya çıkışından bu yana gelişen ilk yeni teknoloji platformu olarak mobil bilgi işlem, kuruluşların işlerini genişletmesi için en büyük fırsatlardan birini sunuyor. IBM MobileFirst, yaklaşık 1000 müşteri bağlantısına dayalı, son dört yılda 10'un üzerinde mobil platformla ilişkili satın alım, kablosuz inovasyonlarda 270 patent ve binlerce mobil bilişim uzmanından oluşan ekiple kuruluş için gereken yönetim, güvenlik ve analitik yeteneklerine sahip bir uygulama ve veri platformunun temel öğelerini sağlar.

IBM MobileFirst çözümleri hakkında daha fazla bilgi için http://www.ibm.com/mobilefirst adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Mobil Dünya İçin Sunduğu Çözümlerle Ibm Gartner'a Göre Lider - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement