Tartışma konusu olan lüks araçla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama var - Son Dakika
3.Sayfa

Tartışma konusu olan lüks araçla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama var

Tartışma konusu olan lüks araçla ilgili Cumhurbaşkanlığı\'ndan açıklama var

Lüks bir aracın, önünde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görevli olduğunu gösteren kartla görüntülenmesi üzerine yapılan haberler sonrası Cumhurbaşkanlığı'na bağlı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. Açıklamada kartın sahte olduğu ve yasal işlem başlatıldığı bildirilirken Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında ihtiyaç fazlası araçların Hazine ve Maliye Bakanlığı'na haber verildiği belirtildi.

22.05.2024 22:14

Trafikte lüks bir aracın önünde "Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi görevli" kartının yer aldığının görüntülenmesi ve konuyla ilgili haberlerin yayılması üzerine İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada aracın bakanlığa ait olmadığı, kimlik kartının sahte olduğu ve yasal işlem başlatıldığı belirtilirken kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında ihtiyaç fazlası araçların Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bildirildiği bilgisi verildi.

"BAKANLIK ÇALIŞANI OLMAYAN KİŞİLERE KART VERİLMİYOR"

Kamuda tasarrufun konuşulduğu günlerde lüks bir aracın trafikte ön camındaki "Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi görevli" yazılı bir kartla görüntülenmesi tartışmalara neden olurken konuyla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Gençlik ve Spor Bakanlığının kartının kullanıldığı lüks otomobil yolda görüldü" iddiası doğru değildir.

İddiada adı geçen federasyonun ve aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Haberde yer alan araç kimlik kartının sahte olduğu tespit edilmiş olup konuyla ilgili yasal işlem başlatılmıştır.

Ayrıca Bakanlık çalışanı olmayan kişilere herhangi bir kimlik kartı ya da araç kartı verilmesi söz konusu değildir.

"Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"nin açıklanmasının ardından, ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar tasfiye edilirken, ihtiyaç fazlası araçlar ise tasfiye edilmek ya da ihtiyacı olan kurumlara devredilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilmektedir."

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Alucralı: Piyasada bunun gibi bir sürü araba var. Devletin bu konudaki hükümleri cok yetersiz. 107 7 Yanıtla
  • kuzeyli baba: bence devlet tasarruf etmemeli devleti güçlü kılan bu araçlar saraylar dır. yabancı bir devlet adamı geldiğinde bu lüks araçları mı görse olumlu bakar türkiye ye yoksa Egea falan mı görse olumlu bakar bide burdan düşünün tasarrufu patronlardan vergi yi adam gibi aldigin gün yapmış olursun 20 91 Yanıtla
    Akay Kayhan: En büyük tasarrufu devlet yapmalı, eğer devlet yapmazsa herkes vurgun peşinde koşuyor şu andaki gibi. Balık baştan kokuyor..! Gösterişle değil akılla yönetilmeli ülke..! 59 7 mustafa sagdic: tek hucreli canli 34 6 Cihan Ramazan: Aynen İtibardan tasarruf olmaz. Yabancı biri gelip dövizi bozduğunda bizim itibari görüyor zaten sen altın koltukta otursan ne yazar, Gönül Yazar 31 6 Alper Eren: Doğru dedin bak elin japonuna işe bisikletle gider, saray kullanmaz ama senden güçlüdür. 10 1
  • Harun Çelik: Ben inanmıyorum şahsen hala tüm kurumlarda ultra lüks araçlar fink atıyor 42 14 Yanıtla
    Oğuz Özen: Kesinlikle katılıyorum size 1 0
  • Taner Avcı: Yalilarda oturup, tatilini yatlarla yapıp ultra lüks hayatlar yaşayıp yaptığı bağışları vergiden düşen,devletten her türlü teşvik alan,çalışanlarına enaz(asgari) ücreti layık gören karnı tok gözü aç olanlarda tasarruf yapacakmı 37 4 Yanıtla
  • Murat Zor: devlet bu arabayı almazzz. 20 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement