Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, hazırladığı dezenformasyonla mücadele mesajlarını İstanbul'daki Galata Kulesi'ne yansıttı. Mesajlarda, bilginin kaynağından teyit edilmesi ve paylaşmadan önce sorgulanması gerektiği vurgulandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, son iki ayda terör ve suç örgütleriyle bağlantılı olduğu belirlenen 699 sosyal medya hesabı ile provokasyon, dezenformasyon ve psikolojik harekât faaliyeti yürüttüğü tespit edilen 1.335 hesaba erişim engeli getirildi. Erişimi engellenen hesaplar arasında FETÖ firarisi Erk Acarer ve Dilek Ekmekçi'nin hesaplarının da bulunduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Afrika El Sanatları ve Kültür Evi Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında medya, iletişim, kamu diplomasisi, kültür ve sosyal alanlarda ortak çalışmalar yürütülerek Türkiye ile Afrika arasındaki dostluk ve kültürel etkileşimin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Afrika El Sanatları ve Kültür Evi Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında medya, iletişim, kültür ve kamu diplomasisi alanlarında ortak projeler geliştirilmesi ve Türkiye-Afrika ilişkilerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca düzenlenen panelde, Türk dizilerinin küresel etkisi ve kamu diplomasisine katkıları ele alındı; sektör temsilcileri ve akademisyenler ortak yol haritası için bir araya geldi.
Malazgirt Zaferi'nin 955. yıl dönümünde Ahlat'ta kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı standında dijital yarışma, okçuluk oyunu, kitap hediyesi ve 360 derece fotoğraf alanıyla ziyaretçiler bilgilendirildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), azınlık okullarına yönelik ilgili kanunda yer alan hükümler dışında yeni bir uygulama tesis edilmediğini, okulların eğitim öğretim süreçlerini devam ettirdiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Mert Ödeş, Gümüşhane'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programda yerel basının sorunları, talepleri ve dezenformasyonla mücadele ele alındı; Ödeş, yerel basının devlet ile millet arasında köprü olduğunu ve nitelikli yayıncılığın önemini vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mekke Ortak Savunma Anlaşması için kapsamlı bir kampanya başlattı. Ankara ve İstanbul'un simge yapılarında özel içerikler sergilendi, köprü bayrak renkleriyle aydınlatıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın birlik ve dayanışma mesajını Ankara ve İstanbul'un simgesel mekanlarında yürüttüğü dijital ekran, görsel şov ve özel aydınlatma kampanyasıyla kamuoyuna taşıdı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 'Milli Dayanışma' kampanyasıyla terörün Türkiye'ye 40 yılda 2,3 trilyon dolara mal olduğunu açıkladı. Bu kaynakla yapılabilecek yatırımlar (enerji, sağlık, eğitim, ulaşım) örneklerle anlatılarak 'Terörsüz Türkiye' hedefinin ekonomik kalkınma ve refah için önemi vurgulandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 2. İletişim Şurası'nda dijitalleşme ve medya eğitimi tartışıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. İletişim Şûrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. "Türkiye Yüzyılı: İletişimin Yüzyılı" temasıyla düzenlenen şûrada Mersin'i Vali Yardımcısı İrfan Demiröz temsil etti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Ankara ATO Congresiumda "Türkiye Yüzyılı: İletişimin Yüzyılı" temasıyla düzenlenen 2. İletişim Şûrası’na katıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Yunanistan'ın diplomatik girişimler ve gizli hamlelerle Türkiye'nin çeşitli füze ve savunma mühimmatı tedarik süreçlerini engellediği" yönündeki iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, "Basında veya üçüncü taraf kaynaklarda dönem dönem yer bulan bu tarz haberler, kamuoyunu manipüle etmeye ve asılsız bir algı oluşturmaya yönelik spekülatif dezenformasyon faaliyetleridir" denildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinesinde Gaziantep'te düzenlenen eğitimde, kamu ve basın çalışanlarına İHA-1 ticari pilot lisansı verildi.
Gaziantep'te insansız hava aracı eğitimi verildi, katılımcılara sertifikalar takdim edildi.
İLETİŞİM Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın 8'inci kuruluş yıl dönümüne ilişkin mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda ve Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği desteğiyle Amsterdam'da "15 Temmuz'un 10. Yılında: İrade Bizim Zafer Bizim" başlıklı program kapsamında panel düzenlendi.
Erzurum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılında anma çadırı ziyarete açıldı. Vali Baruş çadırı gezdi, şehitlerin fotoğrafları ve belgeseller yer alıyor. Ayrıca şehitler adına 10 ağaç dikildi.
Sivas ve Kırşehir'de, 15 Temmuz'un 10. yıl dönümünde 'İrade Bizim, Zafer Bizim' temalı anı merkezi ve çadır kuruldu. Sivas'ta Atatürk ve Kongre Müzesi yanında oluşturulan merkezde fotoğraflar, videolar ve gazete kupürleri yer alırken, Kırşehir'de Cacabey Meydanı'ndaki çadırda belgeseller gösteriliyor.
Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir ve Kütahya'da, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Merkezleri' açıldı. Merkezlerde kronolojik anlatım, şehitler galerisi ve dijital deneyim alanları yer alıyor.
Cumhurbaşkanlığı, 15 Temmuz'un 10. yılı için 'İrade Bizim, Zafer Bizim' zaman tünelini açtı.
Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, 15 Temmuz'un 10. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan tematik çadırı gezerek sanal gerçeklik uygulamalarını inceledi, anı defterini imzaladı ve vatandaşları anma etkinliklerine davet etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve 15 Temmuz Derneği iş birliğiyle İstanbul Havalimanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılında 'Hafıza ve Hatıra 15 Temmuz' sergisi düzenlendi. Sergide, milletin direnişi fotoğraflarla aktarılıyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Ankara Üniversitesi işbirliğiyle "15 Temmuz'un 10. Yılında: İrade Bizim Zafer Bizim" paneli düzenlendi.
İzmir'de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile 15 Temmuz Derneği işbirliğinde hazırlanan "Hafıza ve Hatıra 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" ziyarete açıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan '15 Temmuz Yaşayan Hafıza Merkezi', Manisa'da törenle açıldı. 14-16 Temmuz arasında ziyarete açık merkezde VR uygulamaları ve etkileşimli alanlarla darbe gecesi yeniden yaşatılıyor.
Esenboğa Havalimanı'nda, 15 Temmuz'un 10. yılı anısına hazırlanan fotoğraf sergisi ziyarete açıldı. Sergi, darbe girişimi gecesi ve sonrasını yansıtan karelerle milletin fedakarlığını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, son bir ayda FETÖ ve FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen 2 bin 702 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini açıkladı. Son iki ayda ise terör propagandası, dezenformasyon ve psikolojik harekât faaliyetlerinde bulunduğu belirlenen 1.652 hesap hakkında hukuki ve idari işlem uygulanarak erişim engeli kararı verildi. Duran, dijital mecralarda terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.